Kind van twee culturen

Kind van twee culturen - Hans Visser | Fthsonline.com

...gelijkt met het Control-F-commando waarmee je in tekstdocumenten naar specifieke woorden kunt zoeken ... Bureau ISBN - Kind van twee culturen ... . Gedicht "Kind van twee culturen" Zo blij, zo vrolijk, zo zonder zorgen. Zo was mijn prille levensmorgen. De toekomst leek een mooi gedicht, schitterend in helder zonnelicht. Maar ik besefte toen nog niet dat dit eeuwig zo zou duren. Ik besefte toen nog niet : Ik ben een kind van twee culturen. De oorlog, de bezetting : het leken wrede ... Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral een ... Kind tussen twee culturen | De Volkskrant ... ... Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral een 'kind van twee culturen'. Dankzij haar creatie van Tante Lien ziet menigeen in haar een ambassadrice van Indisch Nederland. Ze komt voort uit twee families die het negentiende-eeuwse Holland verlieten, hopend op een betere toekomst op Java. Samenvatting Ik ben een kind van twee culturen Kind van de zon, kind van de kou Terwijl ik veel van beide hou Sta ik soms tussen twee vuren Dat zal mijn leven lang wel duren Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral 'een kind van twee culturen'. Ik ben een kind van twee culturen Kind van de zon, kind van de kou Terwijl ik veel van beide hou Sta ik soms tussen twee vuren Dat zal mijn leven lang wel duren Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral 'een kind van twee culturen'. Niet alleen een Van Dort-boek, maar tevens een boek voor iedereen die het boeiend vindt om te lezen hoe de Hollanders door de eeuwen heen hun plaats in Indië veroverden en weer verloren. Want de smet van het kolonialisme wordt zeker niet onder tafel geschoven. Hans Visser - Wieteke van Dort. Kind tussen twee culturen. Kind van twee culturen (e-boek) door Hans Visser, EAN 9789054294931. Als 'kind in twee culturen' wil je meer dan je eigenlijk kan; je wil bij twee totaal verschillende culturen horen. En dat kan nou eenmaal niet. Je kunt wel ...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Visser
DIMENSIE
7,21 MB
BESTANDSNAAM
Kind van twee culturen.pdf

OMSCHRIJVING

Ik ben een kind van twee culturen Kind van de zon, kind van de kou Terwijl ik veel van beide hou Sta ik soms tussen twee vuren Dat zal mijn leven lang wel duren Wieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral 'een kind van twee culturen'. Dankzij haar creatie van de Indische Tante Lien ziet menigeen in haar een ambassadrice van Indisch Nederland. Ze komt voor uit twee families die het negentiende-eeuwse Holland verlieten, hopend op een betere toekomst op Java. Dit boek schetst hun levens en die van de daarop volgende generaties. Ze zien het oude Indië meer Europees worden, ervaren de Japanse bezetting, ondergaan de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, doen gedwongen afstand van hun geboortegrond en bouwen daarmee een nieuw Nederlands leven op. Dat alles bepaalt leven en werk van Wieteke van Dort. Dat verhaal wordt verteld in relatie tot de geschiedenis van de ontwikkelingen in het theater en op televisie. Auteur van het boek Hans Visser was kunstredacteur bij onder meer het Noordhollands Dagblad en de regionale dagbladen, aangesloten bij de GPD. Hij publiceerde de boeken Groeten van Java en Indië in Holland. Samen met André Breedland maakte hij het boek De glans van de eenvoud, een biografisch portret van André van Duin. Het boek over Wieteke van Dort en haar familie wordt op zondagmiddag 21 oktober gepresenteerd in theater de Blinkerd in Schoorl tijdens het 35-jarig jubileum van uitgeverij Conserve samen met het boek Hier is zon, zee en zand - Schrijvers over Bergen en Schoorl - Van Nicolaas Beets tot Adriaan van Dis, samengesteld door Conserve-uitgever Kees de Bakker. Op dezelfde dag wordt de zesde Eline van Haarenprijs, voor de beste dichteres onder de 35 jaar, uitgereikt.

Wil je het boek lezen?Kind van twee culturen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Visser. Lezen Kind van twee culturen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN