Virussen En Bacterien In Opmars

Virussen En Bacterien In Opmars - Pieter Van Dooren | Fthsonline.com

... alle terechte ophef over het coronavirus, zou je de permanente dreiging van plantvirussen voor tuinbouwgewassen bijna vergeten ... Wat is het verschil tussen een bacterie en een virus ... ... . In de ... Al eeuwen worden we belaagd door virussen en bacteriën. Een strijd die door de geneeskunde gewonnen werd, met vaccins en antibiotica. Meer dan 25.000 antibiotica - het grof geschut - hebben op een halve eeuw miljoenen levens gered. De farmaceutische industrie was euforisch en zocht geen nieuwe wapens meer. Get this from a library! Virussen en bacteriën in opmars. [Pieter Van Dooren] -- Actuele informatie over de verspreiding, be ... Virussen en bacteriën in opmars (Book, 2002) [WorldCat.org] ... . Get this from a library! Virussen en bacteriën in opmars. [Pieter Van Dooren] -- Actuele informatie over de verspreiding, behandeling en preventie van door virussen en bacteriën veroorzaakte ziekten bij de mens. Gezondheid, Dieet en Voeding Zoekertje m1395466450. virussen en bacteriën in opmars. 67 67 x gezien 0 0 x bewaard sinds 03 apr. '19, 21:44. Bewaar ... Dodelijke virussen wereldwijd in opmars - analyse. De problemen bij de indamming van de vogelpestepidemie die in Azië 22 mensen fataal werd, ... ook ontstond uit een virus dat eerst bij kippen voorkwam en dan via varkens de weg naar de mens vond. P. van Dooren - 2002 - Veilig en direct bestellen via dé Belgische boekenmarktplaats 🇧 🇪 De keuze van duizenden boekverkopers 🎩 Brede aanval op bacterie en virus . Koper valt ziektekiemen op meerdere punten aan. De snelheid waarmee het metaal bacteriën, virussen en schimmels doodt, zorgt ervoor dat die geen ongevoeligheid ... En net als virussen pikken we bacteriën ook makkelijk op uit onze omgeving, bijvoorbeeld via voorwerpen. Wie een deurknop aanraakt, komt in contact met bacteriën. Dat is heel gewoon en levert meestal ook geen problemen op. We kunnen last krijgen van bacteriën als ze ergens komen waar ze niet thuishoren. Ziektes of infecties kunnen worden veroorzaakt door een virus of een bacterie. De oorzaak van bijvoorbeeld griep is een virus, van een verkoudheid meestal ook. Een infectie van de luchtwegen kan echter ook worden veroorzaakt...

INFORMATIE

AUTEUR
Pieter Van Dooren
DIMENSIE
3,75 MB
BESTANDSNAAM
Virussen En Bacterien In Opmars.pdf

OMSCHRIJVING

Het onzichtbare gevaarMoeizame strijd tegen ziekteverwekkersEen keelontsteking is meestal niet met antibiotica te verslaan. Tuberculose, cholera, difterie en de pest: ze leken uitgeroeid, maar ze zijn er terug. Aids, Ebola en legionella: waar kwamen ze zo plots vandaan?Al eeuwen worden we belaagd door virussen en bacteriën. Een strijd die door de geneeskunde gewonnen werd, met vaccins en antibiotica. Meer dan 25.000 antibiotica – het grof geschut – hebben op een halve eeuw miljoenen levens gered. De farmaceutische industrie was euforisch en zocht geen nieuwe wapens meer.Maar de oude wapens missen meer en meer hun doel, want de ziekteverwekkers gingen wél door met de wapenwedloop: ze werden resistent. Ons nonchalante, onverantwoordelijke gebruik van antibiotica en de armoede in de derde wereld geven oude én nieuwe ziekten een kans op overleven.Pieter van Dooren doet het succesverhaal van onze strijd tegen de ziekteverwekkers, maar gaat door waar anderen stoppen: hij waarschuwt dat we niet langer aan de winnende hand zijn. De auteur was wetenschapsredacteur bij De Standaard en is momenteel wetenschappelijk adviseur van een Vlaamse wetenschappelijke instelling. Bij Davidsfonds/Leuven publiceerde hij eerder o.m. Klimaat op hol? , Klonen en De biologische klok .

Wil je het boek lezen?Virussen En Bacterien In Opmars in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pieter Van Dooren. Lezen Virussen En Bacterien In Opmars Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN