De grens

De grens - Enno de Witt | Fthsonline.com

...n van verhalen, die erop wachten om verteld te worden ... Grens - 13 definities - Encyclo ... . Tommy Wieringa, zelf afkomstig uit de oostelijke grensstreek, onderzoekt in De Grens de rafelranden van Nederland. In een reis door eigen land vraagt hij zich af hij waarom de grenzen lopen zoals ze lopen en hoe de grenzen ons verdelen en verenigen. Afleveringen van De Grens zijn helaas niet ... De combinatie van een coronacrisis met een oliecrisis drukt de prijs van benzine behoorlijk. Dat is te merken in Nederland, maar net over de gre ... grens - Vertaling Nederlands-Frans ... . Dat is te merken in Nederland, maar net over de grens in België is het resultaat overduidelijk. Parelmoer. Het terrein Parelmoer van De Grens is gelegen in een bosrijke omgeving bij het dorp De Moer. Het is 3 ha groot. Het is een ideaal uitgangspunt voor een uitstapje naar de Efteling (op 4 km)! Hoewel er pas geleden een hek is gebouwd op de grens van Zuid-Afrika en Zimbabwe, is de illegale handel in tabaksproducten tussen de landen de afgelopen maanden toegenomen. In maart stelde de Zuid ......

INFORMATIE

AUTEUR
Enno de Witt
DIMENSIE
3,36 MB
BESTANDSNAAM
De grens.pdf

OMSCHRIJVING

Wist u dat er ooit een Vierlandenpunt bestond? Kende u het Borkum Bevrijdingsfront? Wist u dat het Duitse Elten en Tüddern een tijd lang binnen de Nederlandse grenzen lagen? En dat smokkelen en strandjutten ooit lucratieve bezigheden waren – en soms nog steeds zijn?In 2013 bestaat Nederland onder de vorsten van Oranje tweehonderd jaar. Het had niet meteen de grenzen die het nu heeft. Belangrijkste verschil is dat Nederland en België toen een eenheid vormden. Maar ook de grenzen met Duitsland en met de zee zijn in die tweehonderd jaar niet dezelfde gebleven, en veranderen nog steeds. Dit boek vertelt het verhaal van de Nederlandse grens. Het volgt de randen van ons land, en bevat de verrassendste wetenswaardigheden uit onze grensregio’s. Het vormde de inspiratie voor de VPRO-serie De grens, gepresenteerd door Tommy Wieringa.

Wil je het boek lezen?De grens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Enno de Witt. Lezen De grens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN