Het negerboek

Het negerboek - Lawrence Hill | Fthsonline.com

...ische roman Het negerboek, van Lawrence Hill ... Bakhita, De reizigers, Schilderslief, Het negerboek - NCRV ... ... . Daarin kijkt Aminata Diallo terug op haar leven als slavin (het speelt in de 18de eeuw). Aminata heeft haar slaventijd overleefd, haar geest is ongebroken, ze is een ware romanheldin. Maar als haar gruwelijke levensverhaal begint, wil je de roman het liefste wegleggen. Heel het verhaal is op een indrukwekkende en emotionele manier geschreven waardoor je alleen maar mee blijft leven met de slaven. Ik heb verschillende boeken over de slaven ... Het Negerboek | Katja Krasavice: Mein Erster Porno Dreh! ... . Ik heb verschillende boeken over de slavenhandel gelezen, maar dit is toch wel één van de beste boeken. Ik vind het dan ook een aanrader voor iedereen! Recensies "Dat maakt "Het negerboek" zo'n mooi boek. Geschreven bij Het negerboek. Het boek begint in Londen in 1802, wanneer Aminata Diallo al oud is, en ingezet wordt door de abolitionisten (mensen die vechten voor de afschaffing van de slavernij) om een getuigenverklaring af te leggen over de slavenhandel voor het Engelse parlement. Het negerboek. Aminatta is nog klein als ze uit Afrika wordt weggevoerd, de hel van een s...

INFORMATIE

AUTEUR
Lawrence Hill
DIMENSIE
6,12 MB
BESTANDSNAAM
Het negerboek.pdf

OMSCHRIJVING

'Wie dacht dat alles nu wel over de slavernij geschreven is, vergist zich.' NRC Handelsblad 'Aangrijpende, historisch onderbouwde roman over de slavenhandel.' Nederlands Dagblad Aminata is nog klein als ze uit Afrika wordt weggevoerd, de hel van een slavenschip weet te overleven en terechtkomt op een indigoplantage in South Carolina. Ze groeit op in gevangenschap, maar weet zich dankzij haar doorzettingsvermogen en intelligentie vrij te maken. Wat volgt is een uitzonderlijke reis via Canada, terug naar Afrika en ten slotte naar Londen.Lawrence Hill noemde zijn roman naar The Book of Negroes, het Engelse maritieme register waarin de gegevens van drieduizend vrijgemaakte slaven zijn vastgelegd die in 1783 vanuit Manhattan naar Canada zeilden in de hoop er een nieuw bestaan op te bouwen.

Wil je het boek lezen?Het negerboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lawrence Hill. Lezen Het negerboek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN