Ambtenaar Belmiro

Ambtenaar Belmiro - Cyro Dos Anjos | Fthsonline.com

...n een periode van hevige politieke en sociale onlusten ... Cyro dos Anjos - Ambtenaar Belmiro - Limerick ... ... Ambtenaar Belmiro door Cyro dos Anjos, EAN 9789492313768. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om JavaScript aan te zetten. Meer informatie... Een ambtenaar in de stad Belo Horizonte in het Braziliaanse binnenland houdt in een periode van sociale en politieke onrust (1935-1936), waarin relaties worden verbroken vanwege ideologiee͏̈n, een dagboek bij.; Door Cyro Dos Anjos Ambtenaar Belmiro geeft ruwweg v ... Recensie van Geertje Otten over Ambtenaar Belmiro | Hebban.nl ... .; Door Cyro Dos Anjos Ambtenaar Belmiro geeft ruwweg vijftien maanden weer uit het leven van Belmiro Borba - een intelligente, goedopgeleide, introverte Braziliaanse staatsambtenaar met literaire ambities, die hij tot uiting brengt in zijn dagboek. Ambtenaar Belmiro / Cyro dos Anjos / vertaald door Harrie Lemmens / Uitgeverij Koppernik Inge Meijer is een pseudoniem, ze schrijft over ontdekkingen in de marges van de literatuur. Dit delen: Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, ... Ambtenaar Belmiro roman. 23. Acervo de Escritores Mineiros - UFMG. Ambtenaar Belmiro . Cyro dos Anjos. Ambtenaar Belmiro geeft ruwweg vijftien maanden weer uit het leven van Belmiro Borba - een intelligente, goedopgeleide, introverte Braziliaanse staatsambtenaar met literaire ambities, die hij tot uiting brengt in zijn dagboek. Ambtenaar Belmiro weet maar al te goed dat Carmélia hem niet ziet staan. Zijn zelfonderzoek is genadeloos: 'Slinks en geslepen maakt een kwade duivel al ons werk onnut, en morgen zijn we wat we niet willen worden, en vandaag zijn we wat we gisteren waren en niet meer willen zijn.' (Peter Swanborn)...

INFORMATIE

AUTEUR
Cyro Dos Anjos
DIMENSIE
12,63 MB
BESTANDSNAAM
Ambtenaar Belmiro.pdf

OMSCHRIJVING

Ambtenaar Belmiro geeft ruwweg vijftien maanden weer uit het leven van Belmiro Borba - een intelligente, goedopgeleide, introverte Braziliaanse staatsambtenaar met literaire ambities, die hij tot uiting brengt in zijn dagboek. In een periode van hevige politieke en sociale onlusten (1935-1936) gaat de verteller gebukt onder het feit dat zijn vrienden en kennissen ruziën en relaties verbreken over ideologieën terwijl hijzelf worstelt met zijn scepsis en schroom. Hij realiseert zich dat hij door zijn vermogen om begrip te hebben en te sympathiseren met beide kanten van een argument zijn verlangen naar een grotere betrokkenheid in het leven ondermijnt, maar toch is hij niet in staat een van de filosofieën of ideologieën die zijn vrienden de weg lijken te wijzen volmondig te accepteren.Ambtenaar Belmiro geldt als een van de belangrijkste Braziliaanse romans die tot stand zijn gekomen in de turbulente jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?Ambtenaar Belmiro in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cyro Dos Anjos. Lezen Ambtenaar Belmiro Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN