Kalifaatontvluchters

Kalifaatontvluchters - Marion van San | Fthsonline.com

...k besloten terug te keren naar de landen die ze eerder hadden uitgespuwd ... Kalifaatontvluchters | Marion San - Doorbraak winkel ... . Lees „Kalifaatontvluchters" door Marion van San verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. De recente invasie van het Turkse leger in het noorden van Syrië heeft het onderwerp van de Syriëstrijders en hun vrouwe... Bestel Kalifaatontvluchters van Marion van San. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd In 'Kalifaatontvluchters' wordt het verhaal verteld van de families die hun kinderen kwijtraakten aan de ideologie van IS, maar van wie een aantal het kalifaat wist te ontvluchten. Daarnaast wordt ingegaan op het relaas van mannen en vrouwen die zich ... Scheltema | Kalifaatontvluchters, Marion van San ... . Daarnaast wordt ingegaan op het relaas van mannen en vrouwen die zich aansloten bij de gewapende strijd, maar die uiteindelijk besloten terug te keren naar de landen die ze eerder hadden uitgespuwd. Kalifaatontvluchters. Marion Van San (auteur) Inhoud; Details; Onderzoek naar de drijfveren van Belgische en Nederlandse jonge mannen en (vooral) vrouwen die zich aansloten bij jihadistische groepen in Syrië, hun ervaringen in het kalifaat van Islamitische Staat en hun motieven om naar hun land van herkomst terug te keren. In Kalifaatontvluchters wordt het verhaal verteld van de families die hun kinderen kwijtraakten aan de ideologie van IS, maar van wie een aantal het kalifaat wist te ontvluchten. Daarnaast wordt ingegaan op het relaas van mannen en vrouwen die zich aansloten bij de gewapende strijd, maar die uiteindelijk besloten terug te keren naar de landen die ze eerder hadden uitgespuwd. In Kalifaatontvluchters wordt het verhaal verteld van de families die hun kinderen kwijtraakten aan de ideologie van IS, maar van wie een aantal het kalifaat wist te ontvluchten. Daarnaast wordt ingegaan op het relaas van mannen en vrouwen die zich aansloten bij de gewapende strijd, maar die uiteindelijk besloten terug te keren naar de landen die ze eerder hadden uitgespuwd. Marion van San is als senior-onderzoeker verbonden aan het RISBO (Erasmus Universiteit Rotterdam) en schetst in 'Kalifaatontvluchters' de profielen van de vertrekkers, terugkeerders en achterblijvers. Zij voert dit onderzoek al sinds 2013, nog voor er sprake was van IS. Bestel Kalifaatontvluchters Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Kalifaatontvluchters Marion van San. Kalifaatontvluchters Marion van San . De recente invasie van het Turkse leger in het noorden van Syrië heeft het onderwerp van de Syriëstrijders en hun vrouwen en kinderen meer dan ooit op de agenda gezet. Het feit dat velen erin geslaagd ......

INFORMATIE

AUTEUR
Marion van San
DIMENSIE
3,23 MB
BESTANDSNAAM
Kalifaatontvluchters.pdf

OMSCHRIJVING

De recente invasie van het Turkse leger in het noorden van Syrië heeft het onderwerp van de Syriëstrijders en hun vrouwen en kinderen meer dan ooit op de agenda gezet. Het feit dat velen erin geslaagd zouden zijn om onder de radar te verdwijnen is een reden tot zorg. Het gevaar dat mogelijk uitgaat van degenen die terugkeren uit het oorlogsgebied is al sinds 2013 een onderwerp van debat. Toen werd bekend dat enkele tientallen Belgen en Nederlanders zich hadden aangesloten bij de gewapende strijd in Syrië. In de jaren daarna zouden velen hen volgen. Mannen en vrouwen, soms in het gezelschap van hun kinderen, vertrokken naar het in juni 2014 uitgeroepen kalifaat. Maar ondanks het idyllische beeld dat door IS van het leven in het kalifaat werd geschetst, raakten velen uiteindelijk gedesillusioneerd en sloegen op de vlucht. Zij keerden terug naar België en Nederland, werden opgesloten in gevangenenkampen in Noord-Syrië of kwamen terecht in een van de gevangenissen in Turkije of Irak. In Kalifaatontvluchters wordt het verhaal verteld van de families die hun kinderen kwijtraakten aan de ideologie van IS, maar van wie een aantal het kalifaat wist te ontvluchten. Daarnaast wordt ingegaan op het relaas van mannen en vrouwen die zich aansloten bij de gewapende strijd, maar die uiteindelijk besloten terug te keren naar de landen die ze eerder hadden uitgespuwd. Het zijn verhalen over religieus fanatisme en meedogenloos geweld, maar ook over onvervulde dromen, uitgedoofde liefdesrelaties en het verlangen naar vrijheid. Marion van San (1966) is senior onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Risbo). Sinds 2009 houdt zij zich bezig met onderzoek naar radicalisering. Zij heeft over dit onderwerp vele nationale en internationale publicaties op haar naam staan.

Wil je het boek lezen?Kalifaatontvluchters in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marion van San. Lezen Kalifaatontvluchters Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN