Het Verhaal Van De Hitlerjugend (1933-1945)

Het Verhaal Van De Hitlerjugend (1933-1945) - Brenda Ralph Lewis | Fthsonline.com

...en wel heel bijzonder perspectief aan toe ... Hitlerjugend was voor Hitler kanonnenvoer | historianet.nl ... . De opkomst van Hitler gezien vanuit de ogen van zijn buurjongetje Edgar Feuchtwanger: een Jood. Vandaag de dag is Edgar Feuchtwanger een oude man met witte haren. In het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht is vanaf 10 juli een expositie over nazipropaganda op Duitse scholen in de periode 1933-1945. Bij de tentoonstelling hoort een educatief programma en een workshop die aansluiten op de thema's burgerschap, democratie en mediawijsheid. Het verhaal van de hitlerjugend: het on ... Het verhaal van de Hitlerjugend (1933-1945) ... . Het verhaal van de hitlerjugend: het onthullende portret van de nazi-jeugdbeweging in het Derde Rijk: Amazon.es: Piet Hein Geurink: Libros en idiomas extranjeros Get this from a library! Het verhaal van de Hitlerjugend : het onthullende portret van de Nazi-jeugdbeweging in het Derde Rijk. [Brenda Ralph Lewis; Piet Hein Geurink] 'Hitlerjugend - het verhaal van Hitlers kindsoldaten' biedt uniek beeldmateriaal van een van de zorgwekkendste naziorganisaties. Hans Seidler is een enthousiast verzamelaar van memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog en een autoriteit op het gebied van Duitse krijgsmachtonderdelen en militaire uitrusting.Ian Baxter is militair historicus en fotoverzamelaar. Net als soldaten moesten de jongens van de Hitlerjugend voortdurend exerceren. Ze leerden marcheren en in de maat lopen, wat ze discipline bij moest brengen. De Hitlerjugend nam ook deel aan de massale bijeenkomsten van de nazipartij in Neurenberg, waar 100.000 jongens marcheerden en lieten zien wat ze het afgelopen jaar hadden geleerd....

INFORMATIE

AUTEUR
Brenda Ralph Lewis
DIMENSIE
12,84 MB
BESTANDSNAAM
Het Verhaal Van De Hitlerjugend (1933-1945).pdf

OMSCHRIJVING

Een onthullende kijk op de nazi-organisatie die het leven van miljoenen Duitse kinderen bepaaldeTussen 1933 en 1945 was de overgrote meerderheid van de Duitse jongens lid van de Hitlerjugend, de jongerenafdeling van de nazi-partij. Jongens leerden er de credo's van het nationaal-socialisme en oefenden er voor hun latere militaire dienst.Brenda Ralph Lewis laat zien hoe de nazi's een hele generatie jongeren gemanipuleerd en gebruikt hebben om hun machtsposities veilig te stellen. Ze volgt de ontwikkeling van de jeugdorganisatie vanaf de eerste dagen van de NSDAP, een periode waarin de Hitlerjeugd nog moest concurreren met andere jeugdgroepen, tot het eind van de Tweede Wereldoorlog.Het fraai met zwartwitfoto's geïllustreerde boek geeft een gedetailleerd beeld van de wijze waarop de nazi's Duitse jongeren getraumatiseerd en van hun jeugd, en in verschillende gevallen zelfs van hun leven, beroofd hebben.

Wil je het boek lezen?Het Verhaal Van De Hitlerjugend (1933-1945) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Brenda Ralph Lewis. Lezen Het Verhaal Van De Hitlerjugend (1933-1945) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN