De strijd om de toekomst

De strijd om de toekomst - Addie Schulte | Fthsonline.com

...se: Strijd om de toekomst, de F1-spagaat voor 2021 Ronald Vording ... De strijd om de toekomst door Addie Schulte ... . 21-10-2019. Kraay jr. raadt terugkeer bij Ajax af. Mbappé duurste voetballer ter wereld In 'De strijd om de toekomst' onderzoekt Addie Schulte neergangstheorieën die voortvloeien uit actuele kwesties als migratie, neoliberalisme, robotisering en klimaatverandering. Niet om het waarheidsgehalte of de waarschijnlijkheid van deze doemscenario's vast te stellen, maar om te onderzoeken hoe deze denkbeelden zich hebben ontwikkeld. De toekomst staat op het spel . Aan de hand van prikkelende dil ... De strijd om de toekomst - NRC Webwinkel ... . De toekomst staat op het spel . Aan de hand van prikkelende dilemma's binden Kirsten van Zandwijk (Coca-Cola) en Jeroen Dekkers (McDonald's) de strijd met elkaar aan. In snelle rondes komen belangrijke duurzaamheidsthema's aan bod. Ze kunnen elkaar met troefkaarten de loef afsteken. De Strijd om Duurzaamheid wordt gespeeld met de toekomst ... De Midterms: strijd om de toekomst van de verdeelde Verenigde Staten. Politiek. ... De Midterms gaan onder andere om zetels in het landelijke Congres. Dit bestaat uit het Huis van Afgevaardigden, wat te vergelijken is met onze Tweede Kamer, en de Senaat. De strijd om Kiev, de toekomst van Oekraïne Door Gymbo gepubliceerd op Wednesday 19 February 08:50 Soms lees ik van die berichten op Plazilla waarvan mijn haren gaan overeind staan, gewoon omdat er zoveel nonsens in staan. AUTHOR(S)= Bruin, R. de \ Wiskerke, H. \ ; PUBLISHER=Manifest, Ruurlo, SOURCE= Spil : kritisch tweemaandelijks tijdschrift over landbouw en platteland, (1995)135-136 p. 41 - 43 Agro-Milieukeur [AMK] en sociocratie : de strijd om de toekomst | Groenekennis De strijd om de klantrelatie. Verzekeren blijft - ondanks al deze veranderingen - ook in de toekomst een onmisbare maatschappelijke functie vervullen: het overnemen van risico's die klanten niet zelf kunnen dragen, en het bieden van mogelijkheden waarmee klanten een balans kunnen vinden tussen hun lange termijn- en korte termijnbehoeftes. Voorspellingen maken is moeilijk, vooral over de toekomst, zo stelt een Deens spreekwoord (dat wel eens toegeschreven wordt aan de Deense natuurkundige Niels Bohr.). Toch maken we voortdurend voorspellingen: we werken laat om een opdracht af te maken voor onze baas, omdat we voorspellen dat ze anders niet tevreden zal zijn (en dat willen we vermijden, omdat we voorspellen dat we zo een slechte ......

INFORMATIE

AUTEUR
Addie Schulte
DIMENSIE
5,43 MB
BESTANDSNAAM
De strijd om de toekomst.pdf

OMSCHRIJVING

Wat zeggen doemscenario's en vooruitgangsdenken eigenlijk over onszelf?Dagelijks staan de kranten en sociale media vol doemscenario's – we lijken ervan overtuigd dat de toekomst ons geen betere wereld brengt. Staat onze westerse beschaving op het spel? Bedreigen slimme robots onze welvaart of zelfs ons voortbestaan? En waarom zijn velen zo bang voor migranten? In 'De strijd om de toekomst' onderzoekt Addie Schulte neergangstheorieën die voortvloeien uit actuele kwesties als migratie, neoliberalisme, robotisering en klimaatverandering. Niet om het waarheidsgehalte of de waarschijnlijkheid van deze doemscenario's vast te stellen, maar om te onderzoeken hoe deze denkbeelden zich hebben ontwikkeld. Hij belicht een scala aan vooraanstaande en opkomende denkers over het hele politieke spectrum, zoals Paul Scheffer en Frits Bolkestein, Naomi Klein en Michael Ignatieff, Steven Pinker, Peter Sloterdijk en Rutger Bregman. Wat zeggen de angsten voor de migrant, of voor de Apocalyps, eigenlijk over het beeld van onszelf en van de wereld?Addie Schulte geeft kritische instrumenten om de ideeënstrijd over de toekomst te ontleden. Hij laat zien dat neergangstheorieën onderdeel zijn van het politieke debat: ze kunnen worden gebruikt om ons voor het karretje van elk mogelijke ideologie te spannen, omdat ze ons ook een betere wereld beloven. Maar wie echt op een andere manier naar onze toekomst wil kijken, zal daarin ruimte moeten laten voor niet te voorspellen ontwikkelingen, twijfel en onzekerheid.Addie Schulte (Amsterdam, 1965) is historicus en journalist. Hij studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en Internationale Betrekkingen aan de University of Sussex. Bij Het Parool was hij politiek verslaggever, chef van de buitenlandredactie en opinieredacteur. Sinds 2015 werkt hij als freelance journalist met speciale aandacht voor actuele vraagstukken en het denken over de toekomst.

Wil je het boek lezen?De strijd om de toekomst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Addie Schulte. Lezen De strijd om de toekomst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN