Het verlies

Het verlies - Siegfried Lenz | Fthsonline.com

...3 situaties gelden speciale voorwaarden voor het verrekenen van verliezen ... Rouwen na het verlies van een kind - RememberMe ... . U kunt verliezen misschien niet verrekenen in de volgende situaties: Er treedt een belangenwijziging in de vennootschap op. Er is sprake is van houdsterverliezen. Geschreven bij Het Verlies. Grappig toch hoe meningen kunnen verschillen, terwijl het resultaat hetzelfde blijft. Ik vind 'het verlies' een stuk beter dan 'de verdenking'. De karakters zijn menselijker, je zit direct in het verhaal en het boek ... Gecondoleerd: voorbeelden van passende condoleancetekst ... . De karakters zijn menselijker, je zit direct in het verhaal en het boek is gewoon spannender. Al met al erg goed dus. het verlies zelfst.naamw. Uitspraak: [vərˈlis] Verbuigingen: -liezen (meerv.) 1) keer dat je verliest - loss, casualty. het verlies van je portemonnee - the loss of one's wallet: 2) dat wat je hebt verloren - loss, sacrifice. Zijn dood is een groot verlies voor de wetenschap. Vanwege het verlies van Post-its, heeft Ms. Smulders ingestemd met een fifty-fifty verdeling van alle activa. À cause de la perte des post-it, Mme Smulders était d'accord pour un partage 50 / 50 - de tous les biens. Sterker dan het verlies is de herinnering die blijft. *** Als ik de woorden kende die je zouden troosten, dan zou ik ze je schrijven. Maar ik weet ze niet, dit verdriet is te groot. *** De hemel is een engel rijker, wij zijn er een kwijt. Ik wens je veel sterkte met dit grote verlies. *** Woorden schieten te kort voor dit vreselijke verlies. Verlies [proces] - In machines komt een deel van de grondstoffen niet ten goede aan het te maken product; het verschil met het maximaal haalbare is verlies. Bij het maken van producten is verlies te onderscheiden in twee soorten: het deel van het eindproduct dat niet geschikt is voor levering heet uitval, het deel van de (gedeeltel... in hedendaagse spelling: verlies, schade, afbreuk, nadeel. 87. Verlies — schade — afbreuk — nadeel.. Alles wat niet voordeelig voor ons is. Verlies duidt een vermindering ...

INFORMATIE

AUTEUR
Siegfried Lenz
DIMENSIE
8,22 MB
BESTANDSNAAM
Het verlies.pdf

OMSCHRIJVING

De erudiete, verbaal begaafde Uli heeft in zijn leven vele beroepen gekend. Als gids in zijn geliefde Hamburg is hij in zijn element. Met spitsvondige anekdotes en grappen brengt hij de stad tot leven als geen ander. Toeristen hangen aan zijn lippen. Maar op een dag gaat het mis: hij ziet dubbel, zijn arm verkrampt en hij moet de tour afbreken. Met moeite bereikt hij het huis van zijn vriendin Nora, een bibliothecaresse. Hij probeert duidelijk te maken wat hem overkomt. Het lukt niet: hij kan niet meer praten.Het is een beroerte. Uli belandt in het ziekenhuis met afasie. Uit alle macht probeert hij zijn spraakvermogen weer terug te krijgen. Hij moet Nora zien en hij moet haar iets vertellen. Maar Nora komt niet. Ze kan het niet opbrengen. Terwijl zij zich om Uli te ontwijken verdiept in de problemen van anderen, loopt Uli weg uit het ziekenhuis om haar te gaan zoeken. De stad waar hij zo thuis was, is plots een beangstigende omgeving. Beide geliefden dolen er eenzaam rond, worstelend met deze nieuwe situatie. Zullen ze elkaar weer vinden?In HET VERLIES onderzoekt Lenz in zijn bedachtzame stijl met buitengewoon veel inlevingsvermogen wat het verliezen van je spraakvermogen betekent voor je verhouding tot de wereld. Hoe het alle zekerheden wegneemt en de relaties met de mensen om je heen - en de liefde - op de proef stelt.Siegfried Lenz (1926-2014) wordt gezien als een van de grootste schrijvers uit de naoorlogse Duitse literatuur. Hij schreef vele korte verhalen, novelles en romans en won vele prijzen voor zijn oeuvre.

Wil je het boek lezen?Het verlies in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siegfried Lenz. Lezen Het verlies Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN