De Catalaanse crisis

De Catalaanse crisis - Carles Puigdemont | Fthsonline.com

...l een Spaanse. Ze stelt de Europese Unie op de proef, ze test of die in staat is de belangen van de burgers boven de belangen van bepaalde lidstaten te plaatsen ... Correspondent Maartje Bakker: 'De Catalaanse crisis is nog ... ... .' - Carles PuigdemontOp 1 oktober 201 'De Catalaanse crisis is een Europese crisis en niet enkel een Spaanse. Ze stelt de Europese Unie op de proef, ze test of die in staat is de belangen van de burgers boven de belangen van bepaalde lidstaten te plaatsen.' - Carles PuigdemontOp 1 oktober 2017 stemt Catalonië in een referendum voor onafhankelijkheid. In Catalaanse crisis is politieke kwestie juridisch geworden, ... Zo reageert de EU op de Catalaanse crisis | De Volkskrant ... .' - Carles PuigdemontOp 1 oktober 2017 stemt Catalonië in een referendum voor onafhankelijkheid. In Catalaanse crisis is politieke kwestie juridisch geworden, en dat wringt Duizenden mensen demonstreren in Barcelona. Zij eisen de vrijlating van leden van de afgezette regioregering. De Catalaanse crisis is een Europese crisis en niet enkel een Spaanse. Ze stelt de Europese Unie op de proef, ze test of die in staat is de belangen van de burgers boven de belangen van bepaalde lidstaten te plaatsen.' - Carles Puigdemont Op 1 oktober 2017 stemt Catalonië in een referendum voor onafhankelijkheid. De Catalaanse crisis. Meer afbeeldingen. De Catalaanse crisis Een kans voor Europa - Gesprekken met Olivier Mouton Carles Puigdemont. € 21,99. In het boek 'De Catalaanse crisis' houdt de gewezen premier van Catalonië een lange apologie voor het recht op zelfbestuur. Voor Europa biedt de crisis kansen om zijn geloofwaardigheid ... Catalonië verklaarde zich in oktober 2017 onafhankelijk, maar Madrid stak hier een stokje voor en de Catalaanse president Carles Puigdemont moest halsoverkop het land ontvluchten. NRC-journalist Koen Greven schreef over de Catalaanse crisis een boek. 'Het conflict is helemaal uit de hand gelopen omdat beide partijen niet wilden toegeven.' De Catalaanse crisis 'De Catalaanse crisis is een Europese crisis en niet enkel een Spaanse. Ze stelt de Europese Unie op de proef, ze test of die in staat is de belangen van de burgers boven de belangen van bepaalde lidstaten te plaatsen.' - Carles Puigdemont. Op 1 oktober 2017 stemt Catalonië in een referendum voor onafhankelijkheid....

INFORMATIE

AUTEUR
Carles Puigdemont
DIMENSIE
6,33 MB
BESTANDSNAAM
De Catalaanse crisis.pdf

OMSCHRIJVING

'De Catalaanse crisis is een Europese crisis en niet enkel een Spaanse. Ze stelt de Europese Unie op de proef, ze test of die in staat is de belangen van de burgers boven de belangen van bepaalde lidstaten te plaatsen.' - Carles PuigdemontOp 1 oktober 2017 stemt Catalonië in een referendum voor onafhankelijkheid. President Carles Puigdemont weet dat hij hiermee een groot risico genomen heeft, gezien de onverzettelijkheid van de Spaanse regering. De onafhankelijkheidsverklaring van 27 oktober, gestemd door het Catalaanse parlement, is het begin van een chaotisch parcours dat hem naar Brussel brengt en zelfs in een Duitse gevangenis doet belanden.In uitvoerige gesprekken met politiek journalist Olivier Mouton legt deze bijzondere persoonlijkheid aan de Europese burger uit wat de Catalanen drijft. Neen, Carles Puigdemont doet geen afstand van de onafhankelijkheidsdroom van het Catalaanse volk. Hij probeert echter de juiste draagwijdte ervan te duiden, erkenning te krijgen en een deur te openen voor een dialoog met Madrid. Hij wil aantonen dat hun project in de eerste plaats een verlangen naar een radicaal vernieuwde democratie inhoudt, op maat van de burger. En tegelijkertijd een kans voor Europa.Dit verhaal van de Catalaanse crisis, verteld zonder taboes door een bevoorrechte getuige, neemt u mee achter de schermen van deze historische gebeurtenis. Het biedt veel stof tot reflectie, zodat elke Europeaan zich een gegronde eigen mening kan vormen.

Wil je het boek lezen?De Catalaanse crisis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carles Puigdemont. Lezen De Catalaanse crisis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN