Berlijn Om En Rond De Muur

Berlijn Om En Rond De Muur - Robert Declerck | Fthsonline.com

...te van 160 kilometer, waarvan 43,1 kilometer door de binnenstad van Berlijn liep ... Berlijn om en rond de Muur | Boek.be ... . De muur bestond uit betonnen blokken met daarop prikkeldraad. Om de muur heen was er een "Todesstreiffen", en delen van het niemandsland rondom de muur werden omringd met mijnen. De Oost-Duitse grenswachten kregen het bevel om te vuren naar iedereen die poogde de grens over te steken. De stemming in west- Berlijn was opgewonden en verontwaardigd toen het nieuw dat de muur werd gebouwd bekend werd gemaakt. Op 1 mei 1962 kwamen honderdduizenden westberlijners naar het gebouw van de ri ... Geschiedenis van Berlijn - Wikipedia ... . Op 1 mei 1962 kwamen honderdduizenden westberlijners naar het gebouw van de rijksdag, de vroegere regering, om daar te protesteren met de leus: Vrijheid kent geen muur! De muur begon met alleen prikkeldraad die ze binnen 1 nacht, de nacht van 12 op 13 augustus, rond heel West-Berlijn gespannen hadden, dit deden ze 's nachts en binnen een nacht zodat de bevolking het niet zou merken en verhinderen. in de dagen erna is een muur van 3 meter hoog en 45,1 km lang gebouwd. Dan heb je gelukkig de keuze uit behoorlijk wat campings bij Berlijn. Met name rondom de stad zijn veel mooie camping- en staanplaatsen te vinden, vaak in de buurt van een mooi meer en nooit ver van het OV. Zo geniet je van de prachtige natuur rondom Berlijn en kun je de stad zo vaak bezoeken als je wil. Hij lag op de grens tussen Oost- en West-Berlijn, in het Oost-Duitse gedeelte, en werd tussen 1956 en 1958 gerestaureerd. Toen de Berlijnse Muur gebouw werd, liep deze aan de westkant van de poort. Bijna 30 jaar lang was het verboden om nog door de poort te wandelen. Bij de val van de Muur en de hereniging van Duitsland onderging het nationale ... In de nacht van 12 augustus '61 sloten Oost-Duitse grenswachten West-Berlijn hermetisch af. De volgende ochtend begonnen arbeiders met de bouw van prikkeldraadversperringen doorheen straten en pleinen en werden gebouwen dichtgemetst. Enkele dagen later werden echte delen van de muur gebouwd. De bouw van de muur zou nog tot in de jaren 70 duren. Fietsen in Berlijn en Brandenburg langs rivieren zoals de Elbe, Oder, Havel of Spree is bijzonder populair. Potsdam, de stad die direct aan Berlijn grenst, is een uitstekende uitvalsbasis voor fietstochten door Brandenburg en Berlijn. Bijvoorbeeld fietsen op de Mauerweg of de Havelradweg. De auteurs hebben ook aandacht geschonken aan wie wil wandelen of fietsen rond de Muur, met verwijzingen naar de Berliner Mauerweg, de MauerGuide en de websites Euroreizen.be en Reisboeken.be. Kortom "Berlijn,om en rond de Muur" is een complete stadsgids waarin zowel het verleden als het heden van de Duitse hoofdstad aan bod komt....

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Declerck
DIMENSIE
5,28 MB
BESTANDSNAAM
Berlijn Om En Rond De Muur.pdf

OMSCHRIJVING

- De perfecte leidraad voor een gevarieerd bezoek aan Berlijn- Met praktische tips en info voor jouw citytrip - overzicht van activiteiten die 20ste verjaardag van de val van de Muur in de verf zetten Twintig jaar geleden viel de Muur in Berlijn. Een ingrijpende gebeurtenis die een einde maakte aan het communistische regime in Oost-Duitsland. Het begin ook van de Duitse hereniging. De val van de Muur zette een periode in van relatieve rust, na jaren van naziterreur, wereldoorlogen en bezetting. Berlijn is de stad waar deze geschiedenis opnieuw tot leven komt. Van de Brandenburger Tor tot Checkpoint Charlie, van Unter den Linden tot de Bebelplatz. Berlijn is bij uitstek een ‘lieu de mémoire’. Overal is er een verhaal te vertellen. Deze unieke gids staat vol praktische tips om Berlijn te beleven. Reis doorheen de stad en houd halt bij de belangrijkste monumenten en symbolen van de Duitse vereniging, de Tweede Wereldoorlog en het naziregime. Lees ontroerende getuigenissen en bijzondere anekdotes van mensen die Oost-Duitsland ontvluchtten. Bezoek de prachtige kunstschatten in de vele musea en geniet van de groene parken, fraaie tuinen en moderne architectuur. Ga shoppen in de hipste winkels en ontdek leuke eetadresjes. Margit Sarbogardi publiceert als freelance journaliste toeristische bijdragen in diverse Vlaamse tijdschriften en kranten. Robert Declerck is freelance journalist, gespecialiseerd in toerisme en wetenschap.

Wil je het boek lezen?Berlijn Om En Rond De Muur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Declerck. Lezen Berlijn Om En Rond De Muur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN