Op zoek naar Huygens

Op zoek naar Huygens - J�rgen Pieters | Fthsonline.com

... kan doorklikken naar de betreffende transcripties ... ESA - Alles is extreem in de ruimte: Huygens op zoek naar ... ... . Starters op zoek naar een unieke en betaalbare woning. Bestemd voor elkaar. Een zichtlocatie aan de A2. Bedrijven op zoek naar compacte en flexibele kantoorruimte. ... Cornelis Huygens Projectontwikkeling. Toeval bestaat niet. In ieder geval niet voor Cornelis Huygens Projectontwikkeling. Bij Woonwinkel Online vind u een selectie van betaalbare Huygens, laat je inspireren door de variatie aan stijlen en merken. In het Huygens Huys van Veldman Antiek draait al ... Op zoek naar Huygens en meer Gedichtenbundels! ... . In het Huygens Huys van Veldman Antiek draait alles om exclusieve antieke klokken en zakhorloges. In een tijd van internet, elektronica, snelheid, haast, wegwerpartikelen en fastfood, zijn mensen toch altijd op zoek naar harmonie en schoonheid. De klokken uit onze collectie zijn zeldzaam mooie combinaties van techniek, vernuft en schoonheid. De Huygens is een ruimtesonde van de ESA.Deze ruimtesonde werd gelanceerd op 15 oktober 1997.Zijn einddoel was Titan, de grootste maan van Saturnus.. De ruimtesonde werd genaamd naar de ontdekker van Titan, de Nederlandse astronoom Christiaan Huygens.Hij ontdekte de maan in 1655.. De ruimtesonde zat vast aan de Amerikaanse ruimtesonde Cassini-Huygens, die in juli 2004 in een baan rond Saturnus ... Werktuigbouwkundig ingenieursbureau Huygens Engineers heeft de expertise voor technische product en systeem ontwikkeling icm uitgebreide ... Geplaatst op:02-03-2020. Wij zijn op zoek naar een proactive financieel administratieve ... Geplaatst op:29-11-2019. De reportage over Huygens Engineers in het programma de Barometer is nu ... Stichting Huygens-Fokker is immer op zoek naar nieuwe werken voor Fokker-orgel (31-toonsorgel), gecomponeerd voor een uitvoerder of voor een laptop die het instrument aanstuurt. Een combinatie van het Fokker-orgel en de Carrillo-piano is ook mogelijk (check de overeenkomstige tonen hier ). Constantijn Huygens. Constantijn Huygens (1596-1687), geboren en gestorven te Den Haag, was de zoon van gegoede Brabantse ouders.Zijn vader Christiaen was afkomstig uit Ter Heide bij Breda; zijn moeder, Suzanna Hoefnagels, stamde uit een vooraanstaande Antwerpse protestantse familie. Al eeuwenlang proberen geleerden het zonnestelsel in kaart te brengen. Eén van hen is Christiaan Huygens. In 1695 schreef hij één van de eerste boeken over de ruimte en buitenaards leven; Cosmotheoros. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar 19de-eeuwse schrijvende vrouwen, zou u kunnen selecteren: 'geboren na 1770' en 'gestorven voor 1900', sekse: 'vrouw', rubriek: 'letterkunde'. Voor selecties van personen die een bepaald tijdvak hebben meegemaakt, kunt u het zoekveld 'levend' gebruiken....

INFORMATIE

AUTEUR
J�rgen Pieters
DIMENSIE
12,99 MB
BESTANDSNAAM
Op zoek naar Huygens.pdf

OMSCHRIJVING

In de zomer van 2013 trok Jürgen Pieters naar Italië om een boek af te werken over Constantijn Huygens (1596-1687), de dichter uit de Gouden Eeuw wiens werk hem intussen bijna een decennium lang bezig houdt. Zijn bestemming was de zuidkant van het ook bij Italiaanse toeristen populaire Gardameer, een streek die Huygens uit de eerste hand kende van een reis naar Venetië die hij als jongeman maakte. Door in de voetstappen van de dichter te treden, hoopte Pieters dieper te kunnen doordringen tot drie van Huygens’ teksten waarover hij de jaren voordien onderzoek had verricht: het bekende sonnet ‘Cupio Dissolvi’ dat Huygens schreef naar aanleiding van de dood van zijn vrouw, maar ook de langere gedichten ‘Ooghen-troost’ en ‘Hofwijck’, die eveneens tot stand kwamen tijdens een crisismoment in zijn leven. In “Op zoek naar Huygens” verbindt Pieters deze drie gedichten met de cultuurhistorische omstandigheden waardoor Huygens’ poëzie ten gronde is bepaald: zijn diepe geloof in de absolute rechtvaardigheid van zijn Schepper, zijn fascinatie voor het werk van Petrarca en John Donne, zijn omgang met het klassieke gedachtengoed. Tegelijk wil Pieters met zijn Italiaanse leesnotities een antwoord geven op de vraag die zijn professionele identiteit als historisch letterkundige bepaalt: wat hebben deze gedichten van een kleine vier eeuwen geleden nog te zeggen aan een lezer van nu? In het lezen van de vreemde poëzie van deze dode dichter leest de lezer zichzelf. Het resultaat is een erg persoonlijke beschouwing die wetenschappelijke diepgang wil verzoenen met de ontwikkeling van een eigen blik en een eigen stem. Jürgen Pieters (1969) is hoogleraar algemene literatuurwetenschap aan de Universiteit Gent. Hij is de auteur van, onder meer, “De tranen van de herinnering. Het gesprek met de doden” (2005) en “Historische letterkunde vandaag en morgen” (2011). Voor dat eerste boek ontving hij de Prijs voor Letterkunde (essay) van de Vlaamse Provincies in 2008. In 2000 ontving hij de Provinciale Prijs voor Letterkunde van de Provincie Oost-Vlaanderen voor zijn essaybundel “De honden van King Lear” (1999).

Wil je het boek lezen?Op zoek naar Huygens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J�rgen Pieters. Lezen Op zoek naar Huygens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN