Droomonderduik

Droomonderduik - Maarten Th. Frankenhuis | Fthsonline.com

...huisGratis verzending. Droomonderduik (novelle) Dr ... De Droomonderduik - 4 en 5 mei Amsterdam ... . Maarten Frankenhuis. Het Duits-Joodse jongetje Alfred Hirsch wordt in 1938 door zijn ouders vanuit Berlijn naar zijn oom en tante in Amsterdam gestuurd, om hem tegen vervolging te beschermen. Tijdens de research ontstond het idee over een boek over de fictieve droomonderduik van een kind in Artis. Beschrijving Productspecificaties Reviews ISBN / EAN: 9789490951078: Auteur: Maarten Frankenhuis: Uitgever: 2010 Uitgevers BV: Afmetingen: 144 x 215 x 8 mm: NUR-code: 301 - Literaire roman, novelle ... Droomonderduik. Over de geschiedenis van diere ... 2010 Uitgevers | Droomonderduik (novelle) ... ... Droomonderduik. Over de geschiedenis van dierentuinen in oorlogstijd is weinig bekend. Na de bevrijding was men vooral bezig met het herstel van de oorlogsschade, het opvullen van de ontstane leemten in de diercollectie en het wegwerken van achterstallig onderhoud. 'Droomonderduik' beschrijft de lotgevallen van het Berlijns joods jongetje Alfred Hirsch, dat na de verschrikkingen van het Kristallnacht pogrom op de trein wordt gezet naar familie in het veilige Amsterdam. Alfred is een opgewekt ventje, op dat moment zes jaar oud en op en top een dierenliefhebber. Dro...

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten Th. Frankenhuis
DIMENSIE
3,77 MB
BESTANDSNAAM
Droomonderduik.pdf

OMSCHRIJVING

Op negenjarige leeftijd raakt Alfred Hirsch, een Duits-Joods jongetje, onverwachts tijdens een van de grootste razziaís opgesloten in Artis. Het is september 1942 en de Jodenvervolging is op zijn hevigst. Als onderduikertje moet Alfred bijna drie jaar zien te overleven in de stookkelder van het Apenhuis zonder direct contact met andere mensen. Zijn leven verandert in dat van een nachtdier. In zijn beklemmende eenzaamheid en ontreddering leeft Alfred meer dan twee jaar in een wonderlijke fantasiewereld: de dieren en de vele beeldhouwwerken in de dierentuin worden zijn beste vrienden. Maarten Frankenhuis, voormalig Artis-directeur, heeft zijn eigen ervaringen als onderduikkind in Twente verweven met die van onderduikers in Artis. Droomonderduik is zijn zeer persoonlijke en op ware gebeurtenissen gebaseerde relaas.

Wil je het boek lezen?Droomonderduik in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten Th. Frankenhuis. Lezen Droomonderduik Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN