Post voor mevrouw Bromley

Post voor mevrouw Bromley - Stefan Brijs | Fthsonline.com

...k weet niet of je het al hebt gehoord, maar ons land heeft dringend helden nodig ... Boekboetiek: RECENSIE | Post voor mevrouw Bromley - Stefan ... ... . Echte helden. Augustus 1914. In Londen... 'Post voor mevrouw Bromley' is een verhaal, geschreven door de Vlaamse schrijver Stefan Brijs, dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914 - 1918). We maken kennis met hoofdpersonage John Patterson, zijn vader en hun associatie met de familie Bromley. Het boek vertelt ons het verhaal van twee vrienden die elk een volledig andere houding… Je krijgt door het lezen van Post voor mevrouw Bromley meer kennis van hoe de Eerste Wereldoorlog technisch georganiseerd werd. De verdere thematiek van het boek is dermate geëxpliciteerd dat je daar amper ... Stefan Brijs - Post voor mevrouw Bromley - Boeken - Knack ... . De verdere thematiek van het boek is dermate geëxpliciteerd dat je daar amper meer over na hoeft te denken. Cilla Geurtsen. Stefan Brijs - Post voor mevrouw Bromley. Atlas, Amsterdam/Antwerpen, 511 pagina's, €19 ... Post voor mevrouw Bromley is een oorlogsroman uit 2011 van de Vlaamse auteur Stefan Brijs.. Het boek gaat over de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), toen nog de Grote Oorlog genoemd. De hoofdfiguur en verteller van het verhaal, John Patterson, is een jongeman in de Londense wijk Hoxton, die niet naar de oorlog wil, in tegenstelling tot zijn jongere vriend, Martin Bromley, die vol enthousiasme ... Post voor mevrouw Bromley Inclusief opdrachten Docentinformatie Brijs, Stefan 2011; Over deze site. Home; Contact; Colofon; Websitevoorwaarden; Ik wil niet meer worden gevolgd door Google Analytics Klik hier voor opt-out. Let op, deze functie werkt niet op mobiele apparaten ... Post voor mevrouw Bromley was een zeer verrassend boek. Aan het begin was ik bang dat het verhaal net als alle andere oorlogsverhalen zou zijn, maar die angst is gelukkig niet waargemaakt. Het boek las zeer vlot weg en wist me op de nodige momenten te ontroeren. Stefan Brijs - Post voor mevrouw Bromley. Uitgeverij: Atlas. Aantal pagina's: 521. Prijs: 19,95 (euro 24,95 in gebonden versie en euro 17,95 als e-boek) Post voor mevrouw Bromley wordt gepubliceerd in het najaar van 2011, en wordt in 2012 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de AKO Literatuurprijs en de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs. Het recentere werk van Brijs (Twee levens, Maan en zon) maakt wat minder indruk. Inhoud. Stefan Brijs' 'Post voor mevrouw Bromley' speelt zich af in augu...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan Brijs
DIMENSIE
7,55 MB
BESTANDSNAAM
Post voor mevrouw Bromley.pdf

OMSCHRIJVING

'Ik weet niet of je het al hebt gehoord, maar ons land heeft dringend helden nodig. Echte helden.'Augustus 1914. In Londen melden duizenden jongemannen zich aan om te gaan vechten tegen de Duitsers. Martin Bromley, zeventien en te jong voor het leger, probeert de twee jaar oudere John Patterson te overreden samen in dienst te gaan, maar die wil zijn droom om te gaan studeren niet opgeven. Uiteindelijk slaagt Martin er met een list in naar het front te vertrekken en blijft John achter in een stad waar de druk op dienstweigeraars toeneemt.Post voor mevrouw Bromley is een aangrijpende roman over ouders en kinderen in tijden van oorlog. Een verhaal over moed en lafheid, hoop en vriendschap, gemis en verlangen.Meer boeken van Stefan Brijs.

Wil je het boek lezen?Post voor mevrouw Bromley in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan Brijs. Lezen Post voor mevrouw Bromley Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN