Wiens Europa wint ?

Wiens Europa wint ? - Joop de Vries | Fthsonline.com

...e persoon enkelvoud: de vrouw wier auto gestolen werd ... Beter spellen - wier of wiens ... .Wier kan ook gebruikt worden voor meerdere personen: de mensen wier auto's zo mooi blinken.. Wier behoort, net als wiens, wel tot het formele taalgebruik. Neutraler is van wie: de vrouw van wie. Burnley wint van Crystal Palace en strijdt mee om ticket voor Europa League. Pieters wint voorlopige strijd om Europees voetbal van Van Aanholt. Updated Gisteren, 23:14. WindEurope advocates wind energy policies for Europ ... Pieters wint voorlopige strijd om Europees voetbal van Van ... ... . WindEurope advocates wind energy policies for Europe on behalf of more than 400 member companies, and organises leading wind industry events. APM Terminals wint prijs productiefste terminal van Europa. ... (APMTR) heeft woensdag 23 september voor de vierde keer op rij de prijs voor productiefste terminal van Europa binnengesleept. Wiens en wier zijn oude naamvalsvormen die een bezitsrelatie uitdrukken. Ze betekenen 'van wie'. Wiens wordt gebruikt om terug te verwijzen naar een mannelijke persoon enkelvoud, wier om terug te verwijzen naar een vrouwelijke persoon enkelvoud en naar een meervoud: de jongen wiens fiets werd gestolen; het meisje wier fiets werd gestolen; de kinderen wier fiets werd gestolen. De man wiens fiets werd beschadigd, is boos. De vrouw wier tasje op de grond viel, raakte in paniek. De leden wier abonnement nog niet betaald is, krijgen een aanmaning. De regel is: wiens = 'van wie' als naar een man verwezen wordt; wier = 'van wie' als naar een vrouw of meerdere personen verwezen wordt. De UEFA Champions League is het belangrijkste internationale voetbaltoernooi voor clubs in en rond Europa.Het toernooi wordt georganiseerd door de Europese voetbalbond UEFA.De Champions League bestaat sinds 1992. Voor die tijd stond het toernooi bekend als Europacup I.In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het om een kampioenschap tussen hoog eindigende ploegen in de nationale ... Getafe wint voor het eerst sinds duel met Ajax, Pieters verslaat Van Aanholt Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 00:04 di 30-06-2020 om 00:04. ... dat ook nog Europa inkan, ... H&R wint de prestigieuze prijs van Hewlett Packard Enterprise (HPE) voor Noord-Europa. De organisatie roemde o.a. het commitment voor customer excellence. FC Groningen kreeg in een door corona onzeker toekomstperspectief het mooist denkbare geschenk: Arjen Robben maakt volgend seizoen zijn rentree bij de club waar het allemaal voor hem begon. WordProof is als eerste geëindigd in de wedstrijd Blockchains for social goods, uitgeschreven door de Europese Commissie. De Amsterdamse startup dankt de overwinning aan de manie...

INFORMATIE

AUTEUR
Joop de Vries
DIMENSIE
7,96 MB
BESTANDSNAAM
Wiens Europa wint ?.pdf

OMSCHRIJVING

Europa is in moeilijk vaarwater terechtgekomen, door externe druk en interne verdeeldheid. Mede omdat een alomvattend plan ontbreekt, neemt Europa kleine stappen. De resulterende koers is afhankelijk van de machtsverhoudingen binnen de samenleving. Ze weerspiegelt het wezen en de waarden van de Europese burgers.In dit boek segmenteert Joop de Vries Europeanen niet op grond van hun nationaliteit, maar op grond van hun normen en waarden. Hij baseert zich op empirisch onderzoek en definieert drie met elkaar concurrerende stromingen: Doorzetters, Lotgenoten en Voortrekkers. Dit 'panorama' van de Europese samenleving laat De Vries overgaan in drie scenario's die elk een mogelijke toekomst beschrijven: 'Free is Fair', 'Shared Destiny' en 'Metamorphosis'. De doelstellingen en verwachtingen lopen ver uiteen, dus de centrale vraag is: 'Wiens Europa wint?'De gepresenteerde stromingen en scenario's zijn instrumenten die de diversiteit zichtbaar maken en de lezer uitnodigen zijn positie te bepalen. De opzet van het boek is niet om aan te tonen wie gelijk heeft in het debat over de toekomst. Waar waardepatronen in het geding zijn, zijn compromis en consensus geen optie. De diversiteit binnen onze samenleving zal verder toenemen, en de uitdaging is om die onder ogen te zien en er effectief mee te kunnen omgaan.Joop de Vries heeft vele jaren bij Shell gewerkt, waar hij onder meer hoofd was van de afdeling die in Londen de wereldscenario's ontwikkelt. Na zijn vertrek werkte hij bij sociaal-culturele onderzoeksinstituten in Parijs en Heidelberg, voornamelijk aan 'Futures'-projecten ten behoeve van ondernemingen. Verder heeft hij managementposities bekleed in research, trading en marketing.

Wil je het boek lezen?Wiens Europa wint ? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joop de Vries. Lezen Wiens Europa wint ? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN