Succesvol veranderen van organisaties (luisterboek)

Succesvol veranderen van organisaties (luisterboek) - Jaap Boonstra | Fthsonline.com

...- als nonprofit organisaties bewegen zich vandaag in een zeer dynamische omgeving ... Succesvol veranderen van organisaties 9789089590008 ... ... . Die dwingt hen ertoe zich voortdurend aan te passen of zelfs diepgaand te veranderen. Dat veranderingsproces blijkt niet zonder risico´s te zijn. 1. Introductie: Succesvol veranderen van organisaties - Prof. dr. Jaap Boonstra Deel 1: Verkennen en diagnosticeren 2. Verkennen wat er gaande is - Prof. dr. Miel Otto 3. Diagnosticeren van organisatieproblemen - Dr. Rob van Es 4. Spel, speelveld en spelers bij veranderingen - Prof. dr. Hans de ... PDF DE VERANDER MANAGEMENT BOX - Jaap Boonstra ... . Rob van Es 4. Spel, speelveld en spelers bij veranderingen - Prof. dr. Hans de Bruijn Deel 2: Visie formuleren en koers zoeken 5. Op zoek naar artikelen van Jaap Boonstra? Artikelen van Jaap Boonstra koop je eenvoudig online bij bol.com Snel in huis Veelal gratis verzonden Veranderdeskundige Jaap Boonstra en zijn coauteurs bieden in dit boek een nieuwe benadering voor het succesvol veranderen van maatschappelijke organisaties.Maatschappelijke organisaties zijn bijzonder. Ze bewegen zich in grote maatschappelijke ontwikkelingen en proberen tegelijk trouw te blijven aan hun uitgangspunten. Bijvoorbeeld hoe leiderschap, de wijze van samenwerking en het vermogen om te veranderen kunnen bijdragen een het behalen van betere resultaten, ook bedrijfseconomisch. En dat is zeker geen luxe! Na beluistering weet u hoe u met coaching 'overprikkelende' organisaties tot rust brengt en hoe coachend leiderschap helpt om veranderingen wel succesvol te laten verlopen. maliseren van bedrijfsprocessen. Een aantal organisaties is succesvol in het stroomlijnen van bedrijfsprocessen, toch worden de verwachtingen meestal niet geheel waargemaakt. En reden hiervoor ligt in de aanpak van het veranderproces waarbij de sturing van de verandering in handen is van deskundigen en de medewerkers nauwelijks worden betrokken ... 10 klassieke tips voor succesvol veranderen met organisaties. Verandermanagement. Volgens een onderzoek onder senior executives, is maar 54 procent van de verandertrajecten in hun organisaties succesvol. Dat is echt veel te weinig. Zorg dat uw organisatie wel succesvol verandert. Organisatieverandering vormt een continue uitdaging voor organisaties. Helaas bereiken nog altijd veel veranderingsprogramma's of veranderprojecten niet al hun doelen. En soms falen zij zelfs volledig. Het gebrek aan draagvlak onder leden van de organisatie is één van de belangrijkste oorzaken daarvan. Over het creëren van dat draagvlak en betrokkenheid en de rol van leiderschap daarbinnen ... 9789089590008 9089590005 Succesvol veranderen van or...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap Boonstra
DIMENSIE
10,93 MB
BESTANDSNAAM
Succesvol veranderen van organisaties (luisterboek).pdf

OMSCHRIJVING

Deze eerste en inleidende aflevering van de 20-delige Verandermanagementboxbevat een overzicht van centrale themas in verandermanagement. Eerst beantwoordt Jaap Boonstra de vraag wat veranderen lastig maakt. Vervolgens gaat hij in op drie niveaus van veranderen, waarna hij de fasen in veranderprocessen bespreekt. Dan komt de uitvoering aan bod: er bestaan veel strategieen om veranderprocessen in goede banen te leiden. Deze strategieen passeren de revue. Vanzelfsprekend is er de nodige aandacht voor weerstand en communicatie en gaat Boonstra uitgebreid in op rollen die mensen in veranderprocessen kunnen spelen. Hij besluit deze aflevering met succesvoorwaarden voor veranderen.. Prof. dr Jaap Boonstra is hoogleraar in verandermanagement aan de Universiteit van Amsterdam en professor organisatie dynamiek bij Esade Business School in Barcelona. Hij is tevens rector van Sioo, interuniversitair centrum voor organisatieen veranderkunde. Sioo ondersteunt managers en adviseurs in het realiseren van succesvolle veranderingen in organisaties.. Speelduur ong. 70 minuten. Inhoudsopgave:1. Introductie2. Waarom veranderen lastig is3. Soorten verandering4. Veranderstrategieen 5. Fasen in veranderprocessen6. Weerstand en betrokkenheid7. Rollen in veranderprocessen8. Interventies9. Succesvoorwaarden voor verandering10. Succesvol veranderen van organisatiesDeze uitgave betreft een audioboek.

Wil je het boek lezen?Succesvol veranderen van organisaties (luisterboek) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap Boonstra. Lezen Succesvol veranderen van organisaties (luisterboek) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN