Kunst Als Publieke Zaak

Kunst Als Publieke Zaak - C. Mouffe | Fthsonline.com

... gescheiden dient te blijven van het openbare publieke leven, laat staan dat je anderen er mee zou mogen "lastig- vallen" ... Lezing: 'Design als publieke zaak' - Keunstwurk ... ...Dit standpunt wordt doorgaans ingenomen door mensen die weinig met religie op hebben. Sommigen zouden alle… Opvoeden: privé-zaak of ook publieke zaak? Beleidsmakers gaan er vanuit dat ouders bereid zijn om netwerken te vormen rondom opvoeden. Uit onderzoek naar de opvattingen van ouders over het betrekken van de sociale omgeving bij de opvoeding blijkt dat die bereidheid niet vanzelfsprekend is. Ons panel, bestaande uit Simone van Saarloos, Eric Schliesser en Ingrid Robeyns reageert iedere maand op een actuele st ... SARMA: Kunst als publieke zaak ... . Ons panel, bestaande uit Simone van Saarloos, Eric Schliesser en Ingrid Robeyns reageert iedere maand op een actuele stelling. Simone van Saarloos Schrijver, columnist De overheid die kunst tegenwerkt, krijgt het dubbel zo kritisch terug. De vraag is dan wat er met 'de kunst' gebeurt wanneer die gesteund wordt door de overheid. Subsidies moeten […] www.publiekewaarden.nl De IPW doctrine: pleidooi voor een waardegedreven publieke zaak 4 Dat is wel het geval als de productie van onze collectieve goederen - zeg maar, de praktijk van de publieke zaak - ook in private waarden gefundeerd is. Hard to get als ultieme verleiding. In het beste geval voegt de overheid zich als laatste bij het publiek. Eric Schliesser Onderzoeksprofessor Gent Alleen een dwaas of, wat op hetzelfde neerkomt, iemand die zich door zuivere theorie laat leiden, beweert dat kunst ongevaarlijk is....

INFORMATIE

AUTEUR
C. Mouffe
DIMENSIE
10,67 MB
BESTANDSNAAM
Kunst Als Publieke Zaak.pdf

OMSCHRIJVING

De publieke sfeer is een ideologisch construct dat steeds opnieuw moet worden uitgevonden en gedefinieerd. Onder invloed van neoliberale krachten zijn ook de kunst en haar instituties genoodzaakt hun publieke dimensie en betrokkenheid opnieuw uit te vinden, te formuleren of te legitimeren. Zowel de kunst als de kunstinstellingen manifesteren zich immers nog steeds bij de gratie van het publiek(e). Zij kunnen niet anders dan zich hernieuwd afvragen wat publiek is en waarom, wie het publiek is en waar het zich bevindt en hoe zij zich daartoe willen verhouden. Durven zij deel uit te maken van 'het politieke', of laten zij zich instrumentaliseren door marktpartijen en partijpolitiek?

Wil je het boek lezen?Kunst Als Publieke Zaak in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Mouffe. Lezen Kunst Als Publieke Zaak Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN