Economisch strafrecht en bestuurlijke boete

Economisch strafrecht en bestuurlijke boete - none | Fthsonline.com

...ch strafrecht en financieel economisch strafrecht zijn gespecialiseerd in het voorkomen van boetes door ... Strafrechtelijke handhaving - Kenniscentrum InfoMil ... ... Bestel Economisch strafrecht en bestuurlijke boete Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Bestuurlijke boete als straf. In het strafrecht geldt dat een boete pas hoeft te worden betaald op het moment dat een veroordeling onherroepelijk is. Dat betekent dat als er nog verweer mogelijk is, er nog niet betaald hoeft te worden. In geval van een ... Economisch strafrecht en bestuurlijke boete Boek PDF Online ... . Dat betekent dat als er nog verweer mogelijk is, er nog niet betaald hoeft te worden. In geval van een bestuurlijke boete is dat anders en dat verschil is eigenlijk niet logisch. Strafrecht. Onze strafrechtsectie is volledig gespecialiseerd in de behandeling van (economisch)strafrecht. Hierbij kan gedacht worden aan onderzoeken door bijvoorbeeld de FIOD, ISZW-DO en de ILT-IOD. Daarnaast zijn wij als een van de weinige kantoren in de regio Rotterdam gespecialiseerd in bestuursstrafrecht....

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
5,56 MB
BESTANDSNAAM
Economisch strafrecht en bestuurlijke boete.pdf

OMSCHRIJVING

Economisch strafrecht en bestuurlijke boete 1e druk is een boek uitgegeven bij Wolf Productions. ISBN 9789058508539 Op vele onderdelen van het economisch recht zijn de afgelopen jaren diverse systemen van beboeting door bestuurlijke instanties ingevoerd. De bestraffing is daarmee een onderdeel van het bestuursrecht recht geworden. In deze bundel wordt door de auteurs van de bijdragen op een aantal belangrijke en principi le aspecten van deze ontwikkeling ingegaan. De bijdragen zijn bewerkingen- inn geval zelfs zeer uitvoerige bewerking - van inleidingen die de auteurs op de themadag hebben gehouden. Jaap Roording bespreekt de vraag welk beleid de wetgever inzake de inzet van het strafrecht en de bestuurlijke boete in de ordeningswetgeving voert en welke ontwikkelingen in dat beleid waarneembaar zijn. Vervolgens geeft Oswald Jansen niet alleen een analyse van vele zo niet alle boeteregelingen, maar ook een beschouwing over eenheid in wetgeving en een over de eenheid in rechtspraak in het bestuurlijke boeterecht. Voortgaand op de bestuursrechtelijke invalshoek gaat Wim Cornelissen in op (zijn) ervaringen van de bestuursrechter met bestuurlijke boetes. Opmerking verdient dat hij dat in het bijzonder doet voor de Wet arbeid vreemdelingen, omdat de handhaving van deze wet tot enkele jaren daarvoor door middel van het economische strafrecht (Wet op de economische delicten) plaats vond. Hans Lensing maakt enkele opmerkingen over de verhouding van enerzijds economisch strafrecht en anderzijds bestuurlijke boete en OM-strafbeschikking vanuit het perspectief van de rechtseenheid. Hij doet dat wel overwegend vanuit een strafrechtelijke invalshoek. Daan Doorenbos constateert in zijn bijdrage dat bij de handhaving van het ordeningsrecht niet meer het ''gewone'' strafrecht maar het bestuursstrafrecht inmiddels voorop staat. Hij beantwoordt de vraag hoe dat moet worden gewaardeerd. Last but not least bespreekt Paul Frielink de - volgens hem van bestuurlijke afdoening te onderscheiden - OM-afdoening. Daarbij komen in het bijzonder aan de orde achtergrond en de totstandkoming van de Wet OM-afdoening alsmede de rechtsbescherming.

Wil je het boek lezen?Economisch strafrecht en bestuurlijke boete in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Economisch strafrecht en bestuurlijke boete Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN