De Hoge Raad op de hei

De Hoge Raad op de hei - J.M. Barendrecht | Fthsonline.com

... aangepaste werkzaamheden bij wijze van passende arbeid heeft aangeboden ... GeenStijl: Hoge Raad: NL hoeft kalifaatkippen niet te halen ... . Onder voorbehoud zal de Hoge Raad op vrijdag 3 juli 2020 de volgende arresten in genoemde zaken wijzen. De met toepassing van artikel 80a RO en 81 RO te wijzen arresten zijn ook in dit overzicht opgenomen. Via de link van het NTFR-nummer kunnen NTFR-abonnees de samenvatting van de uitspraak bekijken. De rechtspraak van de Hoge Raad heeft het euthanasierecht in Nederland vormgegeven. De Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding ( ... De Hoge Raad op de hei (1998) | www.narcis.nl ... . De Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding (WTL) is de codificatie van deze rechtspraak en bij de uitleg van deze wet spelen de arresten van de Hoge Raad nog steeds een grote rol. 4 De Hoge Raad stelt, op voorstel van de president, een reglement van inwendige dienst vast. In dit reglement wordt de indeling in kamers vastgelegd. 5 Het reglement wordt gepubliceerd in de Staatscourant. 6 De Hoge Raad stelt een regeling vast voor de behandeling van klachten. TY - JOUR. T1 - De voortdurende invloed van de Hoge Raad op het euthanasierecht. AU - Rozemond, N. PY - 2015. Y1 - 2015. M3 - Article. VL - 2015. SP - 231 Op 5 april 2019 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan over de werking van de uitsluitingsclausule bij schenkingen en erfenissen. Dit is een belangrijke uitspraak, omdat hiermee duidelijk is geworden hoe de uitsluitingsclausule uitpakt bij een echtscheiding. Hoge Raad: Kentekenparkeren is geoorloofde inbreuk op privacy. Het systeem van kentekenparkeren in Amsterdam is een gerechtvaardigde inmenging op het recht op het privéleven en niet in strijd met ... Het ziekenhuis is dus niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van de door de fraude veroorzaakte ondeugdelijkheid van de PIP-implantaten. Dit oordeel van de Hoge Raad berust op een aantal specifieke omstandigheden, zoals het feit dat het gaat om grootschalige en ernstige fraude en dat aansprakelijkheid van het ziekenhuis zal leiden tot ......

INFORMATIE

AUTEUR
J.M. Barendrecht
DIMENSIE
5,49 MB
BESTANDSNAAM
De Hoge Raad op de hei.pdf

OMSCHRIJVING

De civiele cassatie is een gevestigd juridisch instituut. De Hoge Raad zorgt er voor dat de personen en organisaties die hun geschillen aan de civiele rechter voorleggen de rechtsbescherming krijgen die hen toekomt. Hij handhaaft de rechtseenheid en hij geeft in belangrijke mate vorm aan het civiele recht. In dit boek wordt onderzocht hoe de Hoge Raad daarbij te werk gaat en welke prioriteiten hij daarbij lijkt te hanteren. Analyse van een jaar cassatierechtspraak levert daarover de nodige gegevens op. De Hoge Raad bewaakt de kwaliteit van de lagere rechtspraak en geeft daaraan leiding. Over kwaliteitsbeleid en leiderschap in organisaties is veel bekend uit de managementtheorie. Hoe verhouden het instituut cassatie en de aanpak van de Hoge Raad zich tot de belangrijkste inzichten op dat gebied? Deze vergelijking toont de beperkingen die de cassatierechtspraak nu eenmaal heeft, maar laat ook zien hoe deze zich verder zou kunnen ontwikkelen. Dit boek heeft de vorm van een verslag van een discussie die tussen de leden van de Hoge Raad zou kunnen plaatsvinden. Zij trekken zich terug op de hei, zoals iedere groep mensen die samenwerkt dat tegenwoordig zo nu en dan doet. De discussie wordt geleid door een organisatieadviseur. En alles wat je dan kunt verwachten, gebeurt vervolgens ook.

Wil je het boek lezen?De Hoge Raad op de hei in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.M. Barendrecht. Lezen De Hoge Raad op de hei Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN