Het cholesterol formularium

Het cholesterol formularium - S. van Wissen | Fthsonline.com

...weeënveertig meldingen van vaginaal bloedverlies bij gebruik van Canesten Gyno ... Formulariumgericht voorschrijven | LHV ... . HDL-cholesterol. Het HDL-cholesterol is het goede cholesterol. Het helpt bij het opruimen van het cholesterol uit het bloed. Er is geen streefwaarde. Maar een hogere waarde geeft mogelijk een lager risico op hart- en vaatziekten. Dit geldt voor HDL-waarden: hoger dan 1,0 mmol/l bij mannen; hoger dan 1,2 mmol/l bij vrouwen Verslag Redactiecommissie Formularium Woensdag 10 april 2019 Stichting Health Base Papiermolen 36 3994 DK Houten Presentie Aanwezig: Bart, Gerlof/Irma, Joris/Swen, Patrick/Monique, Sophie Strumphler, Marten. Afwezig: Wouter, (Reinier), Han, Qvinny (zw.verlof). Opening en mededelingen ... bol.com | Formularium - Het astma formularium ... ... . Afwezig: Wouter, (Reinier), Han, Qvinny (zw.verlof). Opening en mededelingen Het verlaagt de totale cholesterol en LDL-cholesterol spiegel in het plasma. Tevens wordt het triglyceridengehalte enigszins verlaagd en de HDL-cholesterolspiegel enigszins verhoogd. De werking treedt in binnen een week en is maximaal na 2-4 weken. Cholesterol is een vetachtige stof die je lichaam nodig heeft als bouwstof. Je lever maakt het grootste deel van het cholesterol zelf aan. In 2 gevallen kan het cholesterol in je bloed het risico op hart- en vaatziekten vergroten: als het cholesterolgehalte te hoog is en als de verhouding tussen de soorten LDL-cholesterol en HDL-cholesterol scheef is. Ongefilterde koffie verhoogt het LDL-cholesterol vanwege het stofje cafestol. Kookkoffie (waar je water direct bij het koffiepoeder giet) en koffie uit de cafetière kun je daarom beter niet drinken. Gewone koffie kan wel. Bekijk de koffieadviezen. 5. Eet voldoende vezels. Het is goed om elke dag zo'n 30 tot 40 gram vezels te eten. HDL-cholesterol (het goede cholesterol): minstens 1 mmol/liter (maar liefst hoger!) Cholesterolratio: dat is het totaal cholesterol gedeeld door het HDL-cholesterol. Optimaal is een waarde van 5 of lager; Overgewicht en cholesterol. Hoe hoger je gewicht, des te groter je kans op hart- en vaatziekten....

INFORMATIE

AUTEUR
S. van Wissen
DIMENSIE
8,33 MB
BESTANDSNAAM
Het cholesterol formularium.pdf

OMSCHRIJVING

Het Cholesterol Formularium is een praktische leidraad in zakformaat voor de huisarts waarin het diagnostisch en therapeutisch handelen m.b.t. hypercholesterolemie overzichtelijk worden weergegeven; beknopt en praktijkgericht inclusief handig overzicht van relevante geneesmiddelen.

Wil je het boek lezen?Het cholesterol formularium in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. van Wissen. Lezen Het cholesterol formularium Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN