God en de mens

God en de mens - J Kreukniet | Fthsonline.com

...heid heeft en een almachtig, goddelijk, oneindig goed, liefdevol en barmhartig wezen is ... bol.com | Fenomenologische bibliotheek 5 - God zoekt de ... ... . De meeste grote religies definiëren het bestaan van de mens als een strijd tussen het ik en god. Waarbij de mens of kiest voor zichzelf en zich daarmee afkeert van god of kiest voor god vanuit de vrije wil die hij gekregen heeft van god. Sociaal gezien werd de mens geschapen om in gemeenschap met anderen te leven. Dit weerspiegelt Gods drieledige aard en Zijn liefde. In Eden was de relatie met God ... Niet de mens zoekt God, God zoekt de mens - NRC ... . Dit weerspiegelt Gods drieledige aard en Zijn liefde. In Eden was de relatie met God de primaire relatie van de mens (Genesis 3:8 impliceert gemeenschap met God) en God schiep de eerste vrouw omdat het "niet goed is dat de mens alleen is" (Genesis 2:18). Wie de Bijbel een beetje kent, weet dat deze visie daarin niet terug te vinden is. De Bijbel kijkt anders tegen God en de mensen aan dan die oude mythen. Volgens de Bijbel kan God wel zonder de wereld en de mensen. Hij heeft ze niet geschapen, omdat hij zonder de wereld honger zou krijgen of op een andere manier in de problemen zou komen. Laat hij oordelen tussen mens en God' . Job is zo een voorbeeld van de lijdende mens die God niet begrijpt, maar hem toch blijft zoeken. Geen simpele antwoorden. Het belangrijkste in het boek Job is dat je er met simpele antwoorden nooit komt. Alle antwoorden die wij op de waarom-vragen geven, zijn te gemakkelijk. Ze zijn niet te vergelijken ... De moderne Westerse mens vindt het bestaan van God zeer onwaarschijnlijk. Bovendien heb je God niet nodig om gelukkig te worden. Een Amerikaanse website verzamelde daarom 21 redenen op waarom slimme moderne mensen niet (meer) in God geloven. De komende weken laat theoloog Marinus de Jong juist zien waarom geloven in God ook nu nog logisch is. De theologie en spiritualiteit van de tweede benadering is sterk gestempeld door de uitspraak die als titel boven deze blogpost staat: 'God werd mens opdat de mens God zou wor...

INFORMATIE

AUTEUR
J Kreukniet
DIMENSIE
11,90 MB
BESTANDSNAAM
God en de mens.pdf

OMSCHRIJVING

Mensen wijzen God vaak af, zoals de hele menselijke geschiedenis ons leert.Toch blijft God, vanuit zijn liefde voor mensen, Zich steeds met hen bezighouden. Hij zond zijn Zoon naar de aarde om er in onze plaats, als genoegdoening voor onze tekortkomingen, onze zonden, aan een kruis te sterven.Voortdurend is God op zoek naar een relatie met de mens. Hoe God dat doet, hoe Hij die relatie onderhoudt, is het onderwerp van dit boek.Mogelijk is er een bijzonder experiment op onze aarde aan de gang, dat geleid wordt vanuit Gods werkelijkheid, de hemel.

Wil je het boek lezen?God en de mens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J Kreukniet. Lezen God en de mens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN