De Hoge Raad In Persoon

De Hoge Raad In Persoon - P.J. van Koppen | Fthsonline.com

...R 15 maart 2019, ECLI:NL:HR:2019:376. Later oordeelde de strafkamer in HR 15 oktober 2019, ECLI:NL:HR:2019:1465 dat de omstandigheid dat een gestolen voorwerp ook 'emotionele waarde' had, niet volstaat om te kunnen aannemen dat verlies van dit voorwerp aantasting in persoon oplevert ... Hoge Raad: 'coronabetekening' gerechtsdeurwaarders is ... ... . P.J. van Koppen & J. ten Kate, De Hoge Raad in persoon. Benoemingen in de Hoge Raad der Nederlanden 1838-2002. Deventer, 2003, p. 87-88 en 205-207. ... De Hoge Raad heeft in het overzichtsarrest (nogmaals) duidelijk gemaakt dat voor de beoordeling of sprake is van 'rechtstreekse schade' (art. 51 lid 1 en 361 lid 2 aanhef en onder b Sv) niet vereist is dat iemand is getroffen in een belang dat door de overtre ... Smartengeld wegens "aantasting in zijn persoon" in een ... ... . 87-88 en 205-207. ... De Hoge Raad heeft in het overzichtsarrest (nogmaals) duidelijk gemaakt dat voor de beoordeling of sprake is van 'rechtstreekse schade' (art. 51 lid 1 en 361 lid 2 aanhef en onder b Sv) niet vereist is dat iemand is getroffen in een belang dat door de overtreden strafbepaling wordt beschermd.15 Door deze 'relativiteitseis' los te laten, en erop te wijzen dat de concrete omstandigheden ... P.J. van Koppen & J. ten Kate, De Hoge Raad in persoon. Benoemingen in de Hoge Raad der Nederlanden 1838-2002. Deventer, 2003, p. 105-106. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 17 feb 2020 om 16:16. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding ... Rijksuniversiteit Groningen founded in 1614 - top 100 university. Sluiten. Menu en zoeken; Contact; My University; Student Portal Recent besloot de Hoge Raad dat artsen euthanasie mogen toepassen bij patiënten met vergevorderde dementie, ook als de persoon in kwestie niet meer in staat is om een eerder verzoek te bevestigen. Moeten we blij zijn met deze beslissing, of juist niet? En welke gevolgen heeft het besluit voor alle betrokkenen? Bekijk dit interview met theoloog Annemarieke van der Woude over de voors en tegens ... DEN DOLDER - De Hoge Raad doet vandaag uitspraak in de zaak tegen Michael P., de man die is veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber.Het gerechtshof in Arnhem heeft P....

INFORMATIE

AUTEUR
P.J. van Koppen
DIMENSIE
11,64 MB
BESTANDSNAAM
De Hoge Raad In Persoon.pdf

OMSCHRIJVING

De Hoge Raad der Nederlanden is de hoogste rechterlijke instantie. Zijn beslissingen hebben soms vérstrekkende gevolgen voor het recht in Nederland. Toch is er weinig bekend over de leden van de Hoge Raad. Wie zijn zij, wat is hun achtergrond en hoe zijn zij op hun hoge positie terechtgekomen? In dit boek wordt aan de leden van de Hoge Raad een gezicht gegeven. En niet alleen van de huidige leden, maar van alle personen die bij de Hoge Raad werkzaam zijn geweest vanaf zijn oprichting in 1838. Het boek laat de soms verrassende ontwikkelingen zien in de benoemingen in de Hoge Raad en de veranderingen in het type jurist dat voor benoeming wordt geselecteerd.

Wil je het boek lezen?De Hoge Raad In Persoon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.J. van Koppen. Lezen De Hoge Raad In Persoon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN