De rode appel

De rode appel - Giselle Ecury | Fthsonline.com

...re afhankelijk van de ondergrond rondom de boom ... De Rode Appel - Startpagina | Facebook ... . De rode appel in Rijswijk (Zuid-Holland), Herenstraat 16-B, 2282BT - Telefoonnummer, informatie en kaart van De rode appel - Rubriek Groenteboer Wij, de diëtisten van De Zoete Appel, geven voedingsvoorlichting en dieetadviezen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Dit doen we met een stap-voor-stap aanpak. In overleg met u gaan we uw voedingswijze aanpassen aan uw eigen wensen en hulpvraag. Bestel De rode appel van Kazuo Iwamura. Grati ... Zoekresultaten voor "De rode appel " - Uitgeverij In de ... ... . Bestel De rode appel van Kazuo Iwamura. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Geschiedenis. De appel werd al 10.000 v.Chr. in Europa in het wild verzameld en al in het Nabije Oosten geteeld in 4000 v.Chr. Waarschijnlijk is de appel langs de oude zijderoute verspreid, omdat ook het genencentrum van de appel in de omgeving van deze route ligt. De eetbare handappel is het eindresultaat van een eeuwenlang proces van kruising in Centraal-Azië, waar meer dan 25 wilde ... Giselle Ecury De rode appel Roman Nederland / Aruba Ingenaaid, 440 blz. ISBN 978-90-6265-817-6 € 22,00 12 september 2013 Twee levensverhalen, één telefoongesprek. Dat is het uitgangspunt van deze bildungsroman De rode appel. Nick en Elisabeth wonen in Nederland en hebben beiden een achtergrond die zich deels heeft afgespeeld op Curaçao. De alkmene is een vrij vroege, stevige appel. Het is een oranje-rode appel op een gele achtergrond. De appel is zoetzuur en kan goed verwerkt worden in bijv. appelmoes. Alkmene is voor de hobbytuinder zeer geschikt; dit ras is minder gevoelig voor veel voorkomende ziekten. De Rode Appel, Uden (gemeente). 83 vind-ik-leuks · 1 persoon was hier. De Rode Appel is de officiële toneelvereniging van het Udens College. Ieder jaar voeren zij met een wisselende cast een stuk op... Het prentenboek De Rode Appel (Red Apple) van Feridun Oral is vanaf nu beschikbaar in zeven talen, waaronder Nederlands. Het kinderboek was al beschikbaar in Engels en Turks. Over o.a. 'De rode appel' van Giselle Ecury in 'De diaspora van de identiteit' in Ons Erfdeel, augustus 2014: Er is...

INFORMATIE

AUTEUR
Giselle Ecury
DIMENSIE
12,12 MB
BESTANDSNAAM
De rode appel.pdf

OMSCHRIJVING

Twee levensverhalen, één telefoongesprek. Dat is het uitgangspunt van deze bildungsroman De rode appel. Nick en Elisabeth wonen in Nederland en hebben beiden een achtergrond die zich deels heeft afgespeeld op Curaçao. De een heeft het gevoel, dat er vroeger iets verdrongen werd, de ander heeft zelf iets verdrongen.Nick heeft zich altijd afgevraagd, waarom hij op subtiele wijze in zijn jeugd anders behandeld werd dan zijn broers en zus. Als zijn ouders 50 jaar getrouwd zijn, achterhaalt hij de waarheid. Wanneer hij er eindelijk over kan praten met Elisabeth, doorziet zij nog tijdens het telefoongesprek wat er in haar eigen leven onopgelost is. Zij keert direct schuldbewust vanuit Nederland terug naar Zuid-Frankrijk, waar zij de dubieuze gebeurtenissen uit haar au-pairtijd ontrafelt.Wat in beide levens bepalend is, blijkt het schemergebied tussen liefde en lust te zijn tegen de achtergrond van de jaren zestig en zeventig met bij de jongeren veranderende opvattingen, een tweede feministische golf en het recht op openheid en seksuele vrijheid, terwijl hun ouders dat proberen tegen te houden. Met alle gevolgen van dien. De zoetzure appel, waar uiteindelijk toch het klokhuis van rest.Giselle Ecury werd geboren op Aruba. Het hele gezin verhuisde in 1960 naar Nederland, waar haar moeder vandaan kwam. Zij doorliep hier haar middelbare school en behaalde een HBO-diploma. Zij werkte in het onderwijs en debuteerde in 2005 met de dichtbundel Terug die tijd en in 2006 als romancier met Erfdeel. In 2009 verscheen haar tweede roman Glas in lood en in 2010 haar tweede dichtbundel Vogelvlucht. Vooral uit haar romans komt naar voren dat haar leven onlosmakelijk verbonden blijft met de twee culturen die zij in zich draagt. En dat geldt ook voor haar derde roman De rode appel.

Wil je het boek lezen?De rode appel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Giselle Ecury. Lezen De rode appel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN