Nehalennia

Nehalennia - Gunivortus Goos | Fthsonline.com

...otel Nehalennia in Domburg ligt heerlijk aan het strand van Domburg en heel dichtbij het centrum ... bol.com | Nehalennia, P. Stuart | 9789076815121 | Boeken ... . Het hotel heeft ruime, schone kamers en een heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet. Hier heerst een heerlijke ontspannen, informele sfeer. Hier en daar misschien ietwat gedateerd, maar dat mag de pret niet drukken. De Domburgse Nehalennia in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (Brussel) [De Zeeuwse godin Nehalennia, over wie ik meer dan eens (1, 2, 3) heb geblogd, blijft de gemoederen bezighouden.Vandaag een gastbijdrage van Roger Rymen uit Kontich over een altaar in Brussel. Heidevolk crea ... Nehalennia - Zeeuwse Ankers ... .Vandaag een gastbijdrage van Roger Rymen uit Kontich over een altaar in Brussel. Heidevolk create with "Uit oude grond" a musical and lyrical monument for the legends and sagas of their homeland Gelderland. The sextet stays tenaciously tr... Het gastvrije hotel Nehalennia is uniek gelegen bij de duintoppen, met uitzicht over de Noordzee en het strand. De gezellige kamers, en de sfeervolle appartementen, zijn van alle hedendaags comfort voorzien. Je gegevens worden bewaard, en je hoeft de komende twee maanden niet in te loggen. Alleen aanzetten op je eigen telefoon, tablet of laptop. Nehalennia (Rijksmuseum van Oudheden, Leiden) Het is Romeinenweek, dus ik dacht: laat ik er eens een Romeinse godheid tussendoor doen.En welk lid van de bonte club van antieke bovennatuurlijke wezens ligt dan meer voor de hand dan onze eigen Nehalennia?...

INFORMATIE

AUTEUR
Gunivortus Goos
DIMENSIE
6,73 MB
BESTANDSNAAM
Nehalennia.pdf

OMSCHRIJVING

De wens naar welstand en bescherming tegen de verwoestende krachten van de natuur is van alle tijden. Een kleine tweeduizend jaar geleden werd aan de Noordzeekust in het zuiden van wat nu Nederland is, een godin vereerd, die men voor die beide wensen verantwoordelijk hield. Nehalennia, oftwel: zij, die aan de kust woont, had daar haar tempels, waarin Germanen, Kelten en Romeinen beloofden haar te beschenken, wanneer ze onder haar bescherming veilig van de gevaarlijke oversteek naar Engeland waren teruggekeerd, en, in de meeste gevallen, ook goede zaken hadden gedaan. Een rijke schat aan votiefstenen, waarin de dank van de schenkers aan Nehalennia is ingegraveerd, tonen dat overduidelijk aan. Dit boek toont en beschrijft veel van die altaarstenen en schetst een beeld van de situatie in dit grensgebied van het Romeinse Imperium.

Wil je het boek lezen?Nehalennia in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gunivortus Goos. Lezen Nehalennia Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN