Een veilig huis

Een veilig huis - Marja Doesburg | Fthsonline.com

...gt Belinda zich af wat er eigenlijk zo goed is aan het leven dat ze hun wil bieden ... (Brand)veiligheid - Brandweer ... . Het Veilige Huis is een samenwerkingsverband tussen ouders, vrijwilligers, opleiders en (zorg)instellingen. Door de krachten te bundelen en kennis te delen, willen we seksuele opvoeding voor kinderen met een beperking bespreekbaar maken, helpen kinderen weerbaarder te maken en zo samen zorgen voor een veilige omgeving. Een bewoond huis is niet interessant. Bent u (even) weg? Laat dan wat lampen bra ... Het Veilige Huis ... . Een bewoond huis is niet interessant. Bent u (even) weg? Laat dan wat lampen branden. Een simpele timer kan daar prima bij helpen. Die zijn niet duur: in de bouwmarkt vonden we er drie voor een tientje. Meer doen? Naast deze kleine en relatief goedkope aanpassingen is er (veel) meer mogelijk om het huis veiliger te maken. Tachtig procent van de inbraken wordt gepleegd door 'gelegenheidsinbrekers', het is dus belangrijk een 'snelle kraak' te bemoeilijken. Frans Brinkman, een gepensioneerde beveiligingstechnicus, controleert huizen van ouderen op veiligheid. Namens de seniorenorganisatie KBO-PCOB helpt hij mee aan een veilig gevoel in én rondom het huis. Een veilig huis. Veiligheid is bij elk gebouw van...

INFORMATIE

AUTEUR
Marja Doesburg
DIMENSIE
3,54 MB
BESTANDSNAAM
Een veilig huis.pdf

OMSCHRIJVING

Wie dementeert, verliest veel. Wie dementeert, gaat steeds minder begrijpen van de wereld om haar of hem heen en wordt steeds afhankelijker van een buitenwereld die háár of hém begrijpt. Ook tijdens een kerkdienst of viering. Voor wie daaraan tegemoet willen komen, is dit boek bestemd. Om te voorkomen dat dementerenden steeds opnieuw terechtkomen in een wereld die hen niet begrijpt. Zij en degene naast haar die ten gevolge van een andere hersenaandoening ook hulp nodig heeft.Het boek is bedoeld voor wie nieuw aan dit werk begint, voor gastvoorgangers, voor wie vragen heeft bij de rol van de voorganger en voor wie een viering op maat wil aanbieden aan bewoners van een verpleeghuis of verzorgingshuis.Kerkgangers in een verpleeghuis, verzorgingshuis, een kleinschalige woonvorm voor dementerende ouderen, verschillen van kerkgangers in een 'gewone' gemeente. Er is iets gebeurd waardoor zij zorg nodig hebben. Dat 'iets' betekent ook zorg in de kerkdiensten, in de vieringen in het verpleeghuis. Welke 'zorg'? Daarover gaat dit boek. Het gaat over hoe je ervoor zorgt dat een kerkganger met geheugenproblemen, moeilijkheden met oriëntatie in tijd en plaats, beperkte energie enz. zich welkom en veilig voelt in de kerkdiensten. En het gaat over hoe het vertrouwde geloof ook in deze tijd van concrete nood en met alle vragen die die nood opwerpt toch een veilige plek kan zijn. Een veilige plek en een bron van kracht om het leven van alledag aan te kunnen. Geloof als een veilig huis om in te wonen. Marja Doesburg is geestelijk verzorger, verbonden aan Zorggroep Apeldoorn e.o.

Wil je het boek lezen?Een veilig huis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marja Doesburg. Lezen Een veilig huis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN