Rouffaer. De laatste Indische ontdekkingsreiziger

Rouffaer. De laatste Indische ontdekkingsreiziger - Frank Okker | Fthsonline.com

...flap dat Rouffaer 'zich laat lezen als een klassieke avonturenroman' misschien wat overdreven is, kun je er zeker mee op reis ... Athenaeum Boekhandel | Rouffaer ... . Op ontdekkingsreis. KEES RUYS. Frank Okker, Rouffaer, de laatste Indische ontdekkingsreiziger, Uitgeverij Boom. Van de vele uitzonderlijke Nederlanders die onder de koloniale tropenzon rondliepen, was Gerret Rouffaer ongetwijfeld een van de merkwaardigste. Ontdekkings- reiziger, kunstverzamelaar, geograaf en antropoloog: hij was het allemaal, maar hij toonde zich bovenal een onvermoeibare avonturier. Gerret Pieter Rouffaer (1860-1928) was een even gepas- Rouffaer. De laatste I... My Searches (0) My Cart Added To Cart Chec ... Rouffaer, de laatste Indische ontdekkingsreiziger ... ... . Gerret Pieter Rouffaer (1860-1928) was een even gepas- Rouffaer. De laatste I... My Searches (0) My Cart Added To Cart Check Out. Menu. Subjects. Architecture and Design; ... IBR-Online Internationale ... De laatste Indische ontdekkingsreiziger. Users without a subscription are not able to see the full content. Get this from a library! Rouffaer : de laatste Indische ontdekkingsreiziger. [Frank Okker] -- Biografie van de Nederlandse volkenkundige, die zich bezighield met de geschiedenis van Nederlands-Indië. Frank Okker, auteur van Rouffaer, de laatste Indische ontdekkingsreiziger, heeft voor de Oude UB van de Universiteit Leiden een tentoonstelling samengesteld over Gerret Pieter Rouffaer. De laatste Indische ontdekkingsreiziger' is een schitterend geïllustreerd boek. Okker doet nauwgezet verslag van reizen en andere activiteiten van zijn hoofdpersoon....

INFORMATIE

AUTEUR
Frank Okker
DIMENSIE
5,58 MB
BESTANDSNAAM
Rouffaer. De laatste Indische ontdekkingsreiziger.pdf

OMSCHRIJVING

Ontdekkingsreiziger, kunstverzamelaar, geograaf en antropoloog. Gerret P. Rouffaer (1860-1928) was het allemaal, maar het meest van al was hij een onvermoeibare avonturier. Op zoek naar sporen van Multatuli maakte hij verschillende, jarenlange reizen naar Nederlands-Indië en deed er belangrijke historische ontdekkingen. Hoogtepunt was de kostbare verzameling manuscripten en boeken over Azië die hij er aanlegde - een collectie die nog altijd onvervangbaar is voor moderne wetenschappers. Frank Okker schreef een avontuurlijk boek over een avontuurlijk leven.Frank Okker schreef eerder biografieën over de Nederlands-Indische schrijvers Willem Walraven en Madelon Székely-Lulofs.

Wil je het boek lezen?Rouffaer. De laatste Indische ontdekkingsreiziger in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank Okker. Lezen Rouffaer. De laatste Indische ontdekkingsreiziger Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN