De angst voor vrijheid

De angst voor vrijheid - Erich Fromm | Fthsonline.com

...bazingwekkende actualiteit in analyse, zorg en waarschuwing van en voor de huidige tijd laat zien ... De angst voor vrijheid - Erich Fromm - (ISBN ... ... . De angst voor vrijheid: Taal: Nederlands : Uitgever: Bijleveld: Bijzonderheden: Gebruikssporen, achtste druk: Prijs: € 7,50: Verzendkosten: € 5,00 (binnen Nederland) Meer info: Theodorus Boek uit Zuidlaren . Alle boeken van Theodorus Boek Stel een vraag over dit boek aan Theodorus Boek . Bestelling ... Angst voor vrijheid. Wijd verbreid is de theorie dat de mens angst heeft voor vrijheid en der ... bol.com | De angst voor vrijheid, Erich Fromm ... ... ... Angst voor vrijheid. Wijd verbreid is de theorie dat de mens angst heeft voor vrijheid en derhalve voorbestemd is te worden geregeerd. De ideologie voor deze stelling is in hoge mate geleverd door het christendom ('verlangen naar God') en men kan in de bijbel en in theologische geschriften overvloedig de gedachte toegelicht vinden dat het voor de zielsrust van de enkeling zalig is zich te ... De angst voor vrijheid (Paperback). De vlucht in autoritairisme, destructivisme, conformisme Zolang er angst automatisch omhoog komt zetten zijn er nog delen in jou die die aandacht nodig hebben. Geef die delen de aandacht die ze verdienen, laat de emoties vloeien en bevrijd jezelf van angst. Wat terug zal komen is rust en vertrouwen! Veel succes met het doorvoelen van je angst en geniet van de vrijheid die het je gaat geven. Erich Fromm (1900-1980) geldt als een van de belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Tot zijn hoofdwerken behoort ongetwijfeld «De angst voor vrijheid», een klassieke en nog steeds hoogst actuele studie over de betekenis van vrijheid voor individu en samenleving. Dit boek ontrafelt de paradox dat vrijheid in de tegenwoordige wereld hand in hand gaat met de woekering ... Erich Fromm (1900-1980) geldt als een van de belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Tot zijn hoofdwerken behoort ongetwijfeld «De angst voor vrijheid», een klassieke en nog steeds hoogst actuele studie over de betekenis van vrijheid voor individu en samenleving. "De angst voor vrijheid" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken: Psychologie, Psychiatrie > Psychologie Psychologie, Psychiatrie > Psychologie algemeen > Sociale psychologie Vlucht voor de vrijheid. De aanvaarding van de Reformatie van Luther en het nazisme door de Duitse bevolking waren volgens Fromm beiden een vlucht voor het gevoel van machteloosheid, eenzaamheid en nietigheid. Duitsland werd sinds 1923 geconfronteerd met een hoge inflatie en daarbovenop kwam de systeemcrisis van 1929. De staat dacht na, punt. De angst voor vrijheid, dat was − en is nog steeds − Jans' probleem. Ik lees dat zelfs Lan...

INFORMATIE

AUTEUR
Erich Fromm
DIMENSIE
7,11 MB
BESTANDSNAAM
De angst voor vrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Tot zijn hoofdwerken behoort tevens De angst voor vrijheid, een klassieke studie over de betekenis van vrijheid voor individu en samenleving. Dit boek ontrafelt de paradox dat vrijheid in de tegenwoordige wereld hand in hand gaat met de woekering van autoritarisme, destructivisme en conformisme. Heeft de mens behalve een aangeboren drang naar vrijheid misschien ook een instinctief verlangen naar onderwerping? zo formuleert Fromm het thema van dit werk. Hij ontvouwt hier een weids psychohistorisch panorama waarin ons de geschiedenis wordt getoond als enerzijds een voortdurende strijd voor vrijheid, en als anderzijds een even voortdurende vlucht voor dezelfe vrijheid.

Wil je het boek lezen?De angst voor vrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erich Fromm. Lezen De angst voor vrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN