Reis naar mijn vader

Reis naar mijn vader - Roel Richelieu van Londersele | Fthsonline.com

...de uit op de zesjarige Robbert, terwijl haar drie andere kinderen buiten schot blijven ... Reis naar mijn vader PDF Download - pianofortefestival.nl ... . Hoe ... Op reis met mijn vader (die dood is) is het verslag van een uitgestelde reis, waarin Van Riel op een prachtige manier de dwaasheid van de grote geschiedenis laat zien, maar ook het intieme verhaal van zijn eigen familiegeschiedenis vertelt. Maarten van Riel (1982) is historicus, schrijver en fotograaf. Die Olivetti heb ik nog steeds, hij staat achter mij tegen de ladenkast die zo boordevol verhalen zit. Soms, als ik iets heel dromerigs wil schrijven, iets in de trant van Bruno Schulz, p ... Reis naar mijn vader - Roel Richelieu van Londersele ... ... . Soms, als ik iets heel dromerigs wil schrijven, iets in de trant van Bruno Schulz, pak ik de Olivetti van mijn vader. We reizen nu iets naar links. Daar staat een rood boekje, iets onbetekenends, iets waarvan u waarschijnlijk nooit hebt gehoord. Reis naar mijn vader (ePUB) De bruiden (boek) Bekijk alles. Reis naar mijn vader Roel Richelieu van Londersele • Boek • paperback. Samenvatting . Robbert Van Lierde is de zoon van een kleine sigarenfabrikant die moeilijk het hoofd boven water kan houden. Op reis met mijn vader (die dood is) is het verslag van een uitgestelde reis, waarin Van Riel op een prachtige manier de dwaasheid van de grote geschiedenis laat zien, maar ook het intieme verhaal van zijn eigen familiegeschiedenis vertelt. Maarten van Riel (1982) is historicus, schrijver en fotograaf. 'Reis naar mijn vader' voorgesteld Cultuur. 24 november 2018 Deel Dit Via : Tweet; NINOVE - Roel Richelieu Van Londersele stelde vrijdagavond 23 november zijn nieuwste boek voor in 't Café. Hij bracht er een boeiend relaas over de wordingsgeschiedenis van dit (autobiografisch) boek, de zoektocht naar zijn vader....

INFORMATIE

AUTEUR
Roel Richelieu van Londersele
DIMENSIE
7,23 MB
BESTANDSNAAM
Reis naar mijn vader.pdf

OMSCHRIJVING

Robbert Van Lierde is de zoon van een kleine sigarenfabrikant die moeilijk het hoofd boven water kan houden. Roberts moeder had zich een betere toekomst ingebeeld en werkt haar onvrede uit op de zesjarige Robbert, terwijl haar drie andere kinderen buiten schot blijven. Hoe harder de moeder wordt, hoe meer Robbert naar de steun van zijn vader hengelt, maar die werkt achttien uur per dag en heeft geen tijd voor een vaderrol. Robbert groeit op, probeert zijn moeder te plezieren, maar ze wijst hem telkens af. Hij probeert mooie momenten met zijn vader te sprokkelen, maar het steekspel met zijn moeder domineert zijn leven. Er rest hem alleen de ambitie om haar te bewijzen dat hij iemand is. Wanneer de vader ziek wordt en het fabriekje noodgedwongen zijn deuren sluit, verhuist het echtpaar naar het ouderlijk huis van de moeder. De moeder lijkt te ontdooien. Of is dat slechts een momentopname?

Wil je het boek lezen?Reis naar mijn vader in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roel Richelieu van Londersele. Lezen Reis naar mijn vader Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN