Het badhuis

Het badhuis - Corine Kisling | Fthsonline.com

...ten van het eerste uur … zijn nog steeds klant ... Restaurant 't Badhuis op Javaplein sluit de deuren | Het ... ... . Het Badhuis huren, kan dat? Ja, natuurlijk! Zoek je een sfeervolle cursus-, feest-, werk- of vergaderlocatie? Dan hoef je de Leidsebuurt niet uit. In het monumentale Badhuis op het Leidseplein in Haarlem, kan je een sfeervolle multifunctionele zaal huren. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op. Grote zaal 29 fraaie appartementen in het Badhuis Hengelo, te koop via Nieuw Wonen Twente en Dekkers Garantiemakelaars! Daar waar menig bewoner van Hengelo bekend is met de locatie, door historie en de ligging in het centrum, zal een nieuw appartementencomplex worden gerealiseerd met 29 variërende, fraaie en luxe afgewerkte appartementen. 'Het Badhuis',naast de Oude Kerk in Zwijndrech ... Thermen - Wikipedia ... . 'Het Badhuis',naast de Oude Kerk in Zwijndrecht is tientallen jaren in gebruik geweest als buurthuis, totdat het door geldgebrek en bezuinigingen moest worden gesloten. In 2012 is vanuit de kerk het initiatief genomen om het pand te heropenen, voor activiteiten die bijdragen aan de sociale cohesie in de wijk. Het is nu een missionaire pioniersplek. Het badhuis gaat over Marie Truyens, een vrouw van bijna tachtig (blz. 30) die in het badhuis van het kleine dorp Wielde woont en op een dag in haar badkuip wakker wordt. Ze is uitgegleden in bad en het lukt haar niet meer om overeind te komen. In het begin van de roman is ze alles kwijt: 'Alles zit in de knoop. Het badhuis aan de Bernhardstraat 8-10 is gebouwd in 1951 en werd als zodanig gesloten in 1966. Daarna diende het gebouw enige tijd als huisvesting voor de Centrale Administratie Gemeentebedrijven en later kreeg het een horecabestemming....

INFORMATIE

AUTEUR
Corine Kisling
DIMENSIE
6,25 MB
BESTANDSNAAM
Het badhuis.pdf

OMSCHRIJVING

Een oude vrouw is uitgegleden in bad en kan er op eigen kracht niet meer uit. Haar geroep om hulp wordt niet gehoord. In de bange uren (wellicht dagen) die ze in de steeds verder afkoelende badkuip doorbrengt komen herinneringen boven aan aangrijpende gebeurtenissen in haar leven: een tragische zelfmoord, de dood van haar kind, en het gruwelijke levenseinde van een van de pastoors in het dorp. Naarmate de tijd verstrijkt neemt haar desoriëntatie toe en wordt de kans dat ze bevrijd wordt alsmaar kleiner. Het badhuis is een aangrijpend en tijdloos verhaal over de onontkoombaarheid van veranderingen en verval. Een oude vrouw overdenkt in een uiterste benarde positie haar hele leven. Zal ze op tijd gevonden worden? Had ze anders moeten leven?Ze waren samen opgegroeid, samen naar school gegaan, naar het badhuis, naar de spuikom om te gaan zwemmen, ze hadden samen mosselen gezocht langs de dijk, of lamsoor gesneden. Het was wonderlijk hoe veel je toen in één dag kon doen. De zon scheen over de wereld en de wind was een warme vleugelslag van een grote zomervogel. Het regende nooit.

Wil je het boek lezen?Het badhuis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Corine Kisling. Lezen Het badhuis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN