Het Medicigeld

Het Medicigeld - Tim Parks | Fthsonline.com

...ijk boek dat ik iedereen die Florence aandoet (en eigenlijk ook iedereen die dat niet doet) van harte wil aanbevelen ... Iedereen in de vijftiende eeuw heeft geld nodig - RD.nl ... . Parks is niet alleen een bijzonder enthousiasmerende gids in de slangenkuil die het veertiende-eeuwse Florence was, hij weet ook van zijn verhaal over vijf generaties oerslimme maar aartslelijke mannen een parabel over het hedendaagse ... Het Medicigeld is een duik in de geschiedenis van dit fascinerende land. De familie De'Medici regeerde het Florence van de Renaissance. Hun rol als mecenassen voor de kunst is legendarisc ... Het Medicigeld - T. Parks - (ISBN: 9789029564687) | De Slegte ... . De familie De'Medici regeerde het Florence van de Renaissance. Hun rol als mecenassen voor de kunst is legendarisch. Wat minder bekend is, is dat de familie aan de wieg van het moderne geldwezen heeft gestaan. Hun macht was geworteld in hun rol als bankiers. Het Medicigeld is een duik in de geschiedenis van dit fascinerende land. De familie De Medici regeerde het Florence van de Renaissance. Hun rol als mecenassen voor de kunst is legendarisch. Wat minder bekend is, is dat de familie aan de wieg van het moderne geldwezen heeft gestaan. Hun macht was geworteld in hun rol als bankiers. Het Uffzi werd als kunstverzameling voor de Medicifamilie opgericht. Maar ook de Bobolituinen en de Duomo van Florence werden van het Medicigeld verfraaid. De hele stad was voor de familie een groot kunstproject. Hierdoor een klimaat scheppend waarin de renaissancekunst nergens tot grotere bloei kon komen dan hier. Het Medicigeld is een duik in de geschiedenis van dit fascinerende land. De familie De Medici regeerde het Florence van de Renaissance. Hun rol als mecenassen voor de kunst is legendarisch. Wat minder bekend is, is dat de familie aan de wieg van het moderne geldwezen heeft gestaan. Hun macht was geworteld in hun rol als bankiers. Het Medicigeld is een duik in de geschiedenis van dit fascinerende land. De familie De Medici regeerde het Florence van de Renaissance. Hun rol als mecenassen voor de kunst is legendarisch. Wat minder bekend is, is dat de familie aan de wieg van het moderne geldwezen heeft gestaan. Hun macht was geworteld in hun rol als bankiers. Titel: "Het Medicigeld. Bankieren, metafysica en kunst in het Florence van de vijftiende eeuw" Auteur: Tim Parks Uitgeverij: De Arbeiderspers, Amsterdam, 2007 ISBN 978 90 295 6468 7 Pagina's ... Het Medicigeld: bankieren, metafysica en kunst in het Florence van de vijftiende eeuw: Amazon.es: Parks, Tim, Kisling, C. M. L.: Libros en idiomas extranjeros Tim Parks: Het Medicigeld. Bankieren, metafysica en kunst in het Florence van de vijftiende eeuw. Arbeiderspers, 272 blz. €18,95Hoe ...

INFORMATIE

AUTEUR
Tim Parks
DIMENSIE
9,24 MB
BESTANDSNAAM
Het Medicigeld.pdf

OMSCHRIJVING

In zijn bestsellers Italiaanse buren en Italiaanse opvoeding toonde Tim Parks al aan dat hij een goed inzicht heeft in de hedendaagse Italiaanse cultuur. Het Medicigeld is een duik in de geschiedenis van dit fascinerende land.De familie De' Medici regeerde het Florence van de Renaissance. Hun rol als mecenassen voor de kunst is legendarisch. Wat minder bekend is, is dat de familie aan de wieg van het moderne geldwezen heeft gestaan. Hun macht was geworteld in hun rol als bankiers. In de Middeleeuwen werd geld tegen rente uitlenen gezien als immoreel, en de Kerk verbood het. Toen de vijftiende eeuw aanbrak zag de familie De' Medici in dat de wereld veranderde: de internationale handel en het lenen van geld door de staat vergden een nieuw en stabiel financieel systeem. In dit boek beschrijft Parks deze cruciale transformatie naar het moderne kapitalisme, en geeft hij en passant een schitterend beeld van het Florence van de Renaissance.

Wil je het boek lezen?Het Medicigeld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tim Parks. Lezen Het Medicigeld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN