De buik van de lezer

De buik van de lezer - S. Pieterse | Fthsonline.com

...uit Multatuli s Ide n: Multatuli s individualisme, zijn houding tegenover de christelijke theologie, zijn denkbeelden over geschiedenis en geschiedschrijving, en ten slotte zijn literatuuropvatting ... Boekwinkeltjes.nl - De buik van de lezer. Over spreken en ... ... . De buik van de lezer Over spreken en schrijven in Multatuli's Ideën. Auteur(s): Saskia Pieterse Vormgever: Martien Frijns Het onderzoek naar Multatuli spitste zich tot op heden toe op Max Havelaar en op Multatuli's biografie. Aan de zeven bundels omvattende Ideën - een monument in de Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis - is nog niet eerder een boekpublicatie gewijd. de buik van de lezer Over spreken en sch ... De buik van de lezer: over spreken en schrijven in ... ... . Aan de zeven bundels omvattende Ideën - een monument in de Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis - is nog niet eerder een boekpublicatie gewijd. de buik van de lezer Over spreken en schrijven in Multatuli's Ideën academisch proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor aan de Universiteit van Amsterdam op gezag van de Rector Magnificus prof. dr. D.C. van den Boom ten overstaan van een door het college v...

INFORMATIE

AUTEUR
S. Pieterse
DIMENSIE
8,52 MB
BESTANDSNAAM
De buik van de lezer.pdf

OMSCHRIJVING

De buik van de lezer 1e druk is een boek van S. Pieterse uitgegeven bij Vantilt. ISBN 9789460040078 Het onderzoek naar Multatuli spitste zich tot op heden toe op Max Havelaar en op Multatuli s biografie. Aan de zeven bundels omvattende Ide neen monument in de Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenisis nog niet eerder een boekpublicatie gewijd. Ten onrechte. De buik van de lezer maakt deze intrigerende tekst voor het eerst voor een breder publiek toegankelijk. Saskia Pieterse belicht vier thema s uit Multatuli s Ide n: Multatuli s individualisme, zijn houding tegenover de christelijke theologie, zijn denkbeelden over geschiedenis en geschiedschrijving, en ten slotte zijn literatuuropvatting. Multatuli wierp zich met zijn Ide n vol overtuiging in het strijdperk van de publieke discussie, maar hij weigerde consequent zich aan te sluiten bij een bestaande politieke stroming of grotere maatschappelijke beweging. Daarmee zijn de Ide n dus niet alleen een intrigerend tijdsdocument, maar ook nog een demonstratie van eenkwikachtigemanier van denken en schrijven. De lezer springt heen en weer tussen vertellingen, parabels, aforismen, polemieken, toneelteksten en kritieken, zonder dat we inn van die teksten een afgeronde conclusie vinden. In De buik van de lezer wordt duidelijk waarom Multatuli s Ide n vragen om een interpretatie waarin zowel het engagement van de schrijver, als zijn literair-filosofischeontsnappingsdrift , in hun volle complexiteit worden belicht.Saskia Pieterse is als onderzoeker verbonden aan de leerstoelgroep Moderne Nederlandse letterkunde van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze als docent Cultuurwetenschappen werkzaam bij de Open Universiteit Nederland.

Wil je het boek lezen?De buik van de lezer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. Pieterse. Lezen De buik van de lezer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN