Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur

Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur - none | Fthsonline.com

...k). De Tweede Wereldoorlog verstoorde in menig opzicht de orde van ... RU historici publiceren over Religieuzen en de Tweede ... ... ... Metamorfosen Studies in religieuze geschiedenis XII Een zuster van de Sociëteit van Jezus, Maria en Jozef (jmj) en een Duitse militair nabij de Oude Stadsgracht in Nijmegen, 1940 (Collectie Erven Thijs Aalders - Regionaal Archief Nijmegen. Met dank aan F.M. Eliëns). Dienstbaar onder vuur.indb 2 10/11/16 15:13 Studies in religieuze geschiedenis #12. Redacteur(s) Chris Dols, Joep van Gennip, Lennert Savenije. ... ... PDF Verschenen in Metamorfosen - Verloren ... . Redacteur(s) Chris Dols, Joep van Gennip, Lennert Savenije. ... Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis. Bewogen missie . Bezielde zorg ... Dienstbaar onder vuur . Nijmegen. Collaboratie en verzet . NUR Codes (sub) Dienstbaar onder vuur - Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis (boek, paperback, ISBN 9789087046170). De Tweede Wereldoorlog verstoorde in menig opzicht de orde van het aan regels gebonden bestaan van Ned...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
3,59 MB
BESTANDSNAAM
Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur.pdf

OMSCHRIJVING

De Tweede Wereldoorlog verstoorde in menig opzicht de orde van het aan regels gebonden bestaan van Nederlandse mannelijke en vrouwelijke religieuzen. Desondanks is hun oorlogsbeleving en geschiedenis vooralsnog weinig gethematiseerd in zowel de geschiedschrijving van orden en congregaties zelf als die van de Tweede Wereldoorlog. Deze bundeling van artikelen beoogt hierin verandering te brengen. Religieuzen zagen zichzelf geconfronteerd met een oorlogs- en bezettingssituatie die tot in hun kloosters en missieposten doordrong. Ze kregen te maken met bombardementen, confiscatie van eigendommen door de Duitse bezetter, inkwartiering van soldaten, en tekorten aan levensmiddelen. Tegelijkertijd waren ze zowel binnen als buiten de kloostermuren actief in het geven van hulp aan oorlogsslachtoffers, droegen ze bij aan verschillende vormen van verzet, speelden ze al dan niet noodgedwongen een rol in interneringskampen en bezochten ze als legeraalmoezenier slagvelden. Door zowel de voor- als naoorlogse periode in de analyse te betrekken en aandacht te schenken aan ontwikkelingen binnen en buiten de Nederlandse landsgrenzen, wil deze bundel bijdragen aan een genuanceerd en veelkleurig beeld van de geschiedenis van religieuzen en de Tweede Wereldoorlog.

Wil je het boek lezen?Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Metamorfosen. Studies in religieuze geschiedenis 12 - Dienstbaar onder vuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN