Rechtsbronnen en rechtssysteem

Rechtsbronnen en rechtssysteem - E. Poortinga | Fthsonline.com

...tsbronnen en rechtssysteem 01 by E. Poortinga (ISBN: 9789069164137) from Amazon's Book Store ... Rechtsbronnen en rechtssysteem: Amazon.es: E. Poortinga ... ... . Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Compra Rechtsbronnen en rechtssysteem. SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei. Attualmente non disponibile. Ancora non sappiamo quando l'articolo sarà di nuovo disponibile. Rechtsbronnen en rechtssysteem 3e druk is een boek van E. Poortinga uitgegeven bij Juridische Uitgeverij Ars Aequi. ISBN 9789069164137 Rechtsbronnen en rechtssysteem is geschreven voor eerstejaars-studenten ... Rechtsbron - Wikipedia ... . ISBN 9789069164137 Rechtsbronnen en rechtssysteem is geschreven voor eerstejaars-studenten voor het vak Encyclopedie der rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Dit vak staat helemaal aan het begin van de rechtenstudie. Overzicht van procedures, formulieren, aktes en andere belangrijke onderwerpen speciaal voor burgers bij rechtbanken, gerechtshoven, de Hoge Raad der Nederlanden en de bijzondere colleges. Week 4 Rechtsbronnen en rechtssysteem. Te bestuderen literatuur voor het college Poortinga, Rechtsbronnen en rechtssysteem (reader) Opgaven. Bedenk een situatie waarin de Belastingdienst te maken krijgt met het privaatrecht. Bekijk Rechtsbronnen en rechtssystemen en vergelijk voor de beste en goedkoopste prijs op Scoupz.nl 1) In een rechtsbron kun je terugvinden welke regels gelden. Belangrijke rechtsbronnen zijn: het verdrag, de wet en de jurisprudentie. DANS is an institute of KNAW and NWO. Driven by data. Go to page top Go back to contents Go back to site navigation In de volgende artikelen wordt besproken hoe het rechtssysteem in Nederland is ontstaan en wat het inhoudt. ... Achtereenvolgens zal besproken worden: Rechtsbronnen, nationaal en internationaal recht, materieel en formeel recht, rechtsgebieden, staatsrecht, bestuursrecht, strafrecht, burgerlijk recht, arbeidsrecht, ... Rechtsbronnen. Rechtsbronnen zijn de officiële middelen waarmee wettelijke bepalingen worden bekendgemaakt en vastgelegd. Een juridisch instrument is een officieel schriftelijk document dat door de bevoegde staatsinstelling is vastgesteld en waarin wettelijke bepalingen worden neergelegd en uitgelegd of waarin wordt aangegeven op welke basis wettelijke bepalingen in individuele gevallen van ... De rechtspraak is opgedeeld in 3 rechtsgebieden: civiel recht, strafrecht en bestuursrecht. Kantonrechtspraak is een bijzondere vorm. Hieronder vallen onder meer lichte strafzaken en arbeidszaken. DANS is an institute of KNAW and NWO. Driven by data. Go to page top Go back to contents Go back to site navigation...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Poortinga
DIMENSIE
5,43 MB
BESTANDSNAAM
Rechtsbronnen en rechtssysteem.pdf

OMSCHRIJVING

Rechtsbronnen en rechtssysteem 3e druk is een boek van E. Poortinga uitgegeven bij Juridische Uitgeverij Ars Aequi. ISBN 9789069164137 Rechtsbronnen en rechtssysteem is geschreven voor eerstejaars-studenten voor het vak Encyclopedie der rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Dit vak staat helemaal aan het begin van de rechtenstudie. Deze tekst is dan ook bedoeld als een allereerste verkenning van het recht in Nederland. De auteur wil met dit boekje enkele handvatten aanreiken voor het in kaart brengen van het Nederlandse recht. Allereerst worden de formele rechtsbronnen behandeld. Aan de hand van hun ontstaansbron kunnen geldende rechtsregels worden ge ndentificeerd nog zonder van hun inhoud te hoeven kennisnemen. Wil men vervolgens de inhoud van het recht leren kennen, dan heeft men criteria nodig op grond waarvan die rechtsregels zich laten ordenen. Op deze wijze verkrijgt men zicht op het recht als systeem. In de tekst wordt ingegaan op de betekenis van rechtsbeginselen voor het rechtssysteem. Vervolgens geeft de auteur van hieruit een korte schets van enkele traditionele verdelingen naar de aard van rechtsregels en naar rechtsgebieden. Tenslotte wordt ingegaan op de werking van rechtsregels en kan men kennis nemen van enkele juridische basisnotities zoals rechtsfeit en rechtsgevolg.

Wil je het boek lezen?Rechtsbronnen en rechtssysteem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Poortinga. Lezen Rechtsbronnen en rechtssysteem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN