Vergeet de meisjes

Vergeet de meisjes - Alma Mathijsen | Fthsonline.com

...rkent in deze roman de grenzen tussen toewijding en obsessie, tussen zelfopoffering en egoïsme ... Vergeet de meisjes | Hannah van Wieringen ... . Tot slot bleken leerkrachten de begaafdheid van leerlingen die zich sterk inzetten voor school wat te overschatten. Dit staat in de literatuur bekend als het halo-effect: de inzet van deze leerlingen straalt positief af op het leerkrachtoordeel over hun cognitieve vermogens.Opvallend daarbij was echter dat ook wie zich ostentatief zat te vervelen in de klas, sneller door de leerkracht als ... Vergeet de meisjes. Kan dat, vriendschap zonder moraal? [Essay] Het kan niet gezegd worden ... bol.com | Vergeet de meisjes (ebook), Alma Mathijsen ... ... ... Vergeet de meisjes. Kan dat, vriendschap zonder moraal? [Essay] Het kan niet gezegd worden dat het nu een trend is, boeken over vriendschap. Opvallend is wel dat recent, kort na elkaar, twee vriendschapsboeken... Vergeet de meisjes laat een nieuw licht schijnen op vriendschap, die minstens zo intens en ingewikkeld is als een liefdesrelatie. Alma Mathijsen verkent in deze roman de grenzen tussen toewijding en obsessie, tussen zelfopoffering en egoïsme. >Ik wil een hond zijn, ik wil jouw hond zijn, ik wil doodgaan op je schoot en lachen. Ik wil een vogel ... Geheimzinnig. Bij het zien van de saaie cover weet je niet wat je moet verwachten. Het was misschien mooier geweest als op de cover van Vergeet de Meisjes een foto van Iris in bed was geplaatst, dan had je een klein tipje van de sluier gehad van waar het boek over zou kunnen gaan. De titel doet geheimzinnig aan, je wilt weten wat ermee bedoeld wordt, waarom de meisjes vergeten moeten worden. Alma Mathijsen - Vergeet de Meisjes. Every novelist deserves a book like this: well thought through and carefully considered, from beginning to end - from left to right and from bottom to top - and hence most definitely not dull....

INFORMATIE

AUTEUR
Alma Mathijsen
DIMENSIE
9,37 MB
BESTANDSNAAM
Vergeet de meisjes.pdf

OMSCHRIJVING

De Amerikaanse journalist Fields reist met enige tegenzin naar Voorhorst om de beroemde schrijver Iris Kouwenaar te interviewen. Al gauw wordt hij overrompeld door een fascinatie voor de raadselachtige relatie tussen Iris en haar huisgenoot Kay.Hij dringt hun leven binnen en observeert de totale toewijding waarmee Kay haar steeds zieker wordende vriendin verzorgt. In hun eigen kleine wereld, tussen de muren van een slaapkamer in West-Friesland, zijn de twee vrouwen aan elkaar overgeleverd.Vergeet de meisjes laat een nieuw licht schijnen op vriendschap, die minstens zo intens en ingewikkeld is als een liefdesrelatie.Alma Mathijsen verkent in deze roman de grenzen tussen toewijding en obsessie, tussen zelfopoffering en egoïsme.

Wil je het boek lezen?Vergeet de meisjes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alma Mathijsen. Lezen Vergeet de meisjes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN