Wat op het spel staat

Wat op het spel staat - Philipp Blom | Fthsonline.com

...aarin de wereld zich, na het vernietigende bankenschandaal van 2008, bevindt ... Wat op het spel staat: Philipp Blom luidt de alarmklok ... ... . Migratie, klimaatwijziging, politieke stuurloosheid, sociale verarming, ze worden allemaal onder de loep genomen en onderzocht. Het Nederlands elftal staat zondag tegenover Portugal in de finale van de Nations League. Wat staat er voor Oranje op het spel in het nieuwe landentoernooi, en wat niet? Wat een sluitend en dwingend betoog steekt historicus, filosoof en schrijver Philipp Blom af in Wat op het spel staat (De Bezige Bij)! Niet de waarschuwing van een duistere onheilsprofeet of wereldvreemde futuroloog, maar van een 'Universalgelehrter' met panoramische blik die de dreigende ontwikkelingen op onze planeet knap en puntig weet samen te vaten en doordenken: digitalisering ... Wat op het spel staat is, me-dio 2018, het meest recente. 1 Geen boek om ... Inhoud | Wat op het spel staat ... ... Wat op het spel staat is, me-dio 2018, het meest recente. 1 Geen boek om vrolijk van te worden! Korte inhoud Blom zet in de laatste zin van zijn boek een vraagteken achter de titel en antwoordt met 'Alles!' Dit is de kortste samenvatting die ik ooit op mijn netvlies heb gehad! In Wat er op het spel staat analyseert Philipp Blom het historische scharnierpunt waarop wij ons bevinden aan de hand van verhelderende parallellen met andere historische aardverschuivingen, zoals het einde van het Romeinse Rijk, de Verlichting en de Duitse Weimarrepubliek....

INFORMATIE

AUTEUR
Philipp Blom
DIMENSIE
8,98 MB
BESTANDSNAAM
Wat op het spel staat.pdf

OMSCHRIJVING

Wat als een historica over vijftig jaar terugkijkt naar het beginvan de 21ste eeuw? Zij zal versteld staan dat wij - verblind dooronze dagelijkse beslommeringen en ons kortetermijnperspectief?- de twee grootste bedreigingen die homo sapiens te wachtenstonden niet zagen: een wereldomvattende klimaatcrisis metalle gevolgen van dien, en de digitalisering van arbeid die leiddetot massawerkloosheid en een algeheel verlies van zin en betekenisgeving.In Wat op het spel staat analyseert Philipp Blom het historischescharnierpunt waarop wij ons bevinden aan de hand vanverhelderende parallellen met andere historische aardverschuivingen,zoals het einde van het Romeinse Rijk, de Verlichtingen de Duitse Weimarrepubliek. Het resultaat is een vlammendbetoog vol sterke beelden en scherp verwoorde inzichten, datiedereen zou moeten lezen die zich zorgen maakt over de toekomstvan wat wij voor waardevol houden: vrijheid, tolerantie,het klimaat, arbeid, democratie en mensenrechten.

Wil je het boek lezen?Wat op het spel staat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Philipp Blom. Lezen Wat op het spel staat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN