Blanche en Marie

Blanche en Marie - Per Olov Enquist | Fthsonline.com

...van de grootste schatten van Suriname. Op deze website vindt u meer informatie over Apoera en de watervallen ... Blanche en Marie - bibliotheek.nl ... . Ook kunt u via deze website uw reis boeken. De watervallen. De Blanche Marie watervallen werden 1897 herontdekt door de voormalige districtscommissaris van Nickerie: luitenant Van Drimmelen. Blanche en Marie. Blanche en Marie is het verhaal over twee vrouwen, hun carrière, hun vriendschap en de liefde een prachtige, aangrijpende en waargebeurde geschiedenis. Parijs, begin twintigste eeuw. Blanche Wittmann werd als jonge zenuwpatiënte in de psychiatrische kliniek ... Boekwinkeltjes.nl ... . Parijs, begin twintigste eeuw. Blanche Wittmann werd als jonge zenuwpatiënte in de psychiatrische kliniek van het Salpêtrière-ziekenhuis in Parijs opgenomen. Haar arts J.M. Charcot stond wereldwijd bekend als de eerste ... Vastgoedbeheer of verhuur van uw woning(en) uitbesteden? Blanche Marie Vastgoedbeheer, compleet beheer in de regio's Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Blanche en Marie zal hier geen verandering in brengen. Het is een heerlijk en uiterst knap geschreven boek vol memorabele momenten, maar uiteindelijk blijft het toch uit twee afzonderlijke verhalen bestaan die op een net iets te geforceerde wijze met elkaar verbonden zijn om je werkelijk lam te kunnen slaan. Blanche en Marie is een roman over mogelijke en onmogelijke liefde en speelt zich af in Parijs aan het begin van de twintigste eeuw. Centraal staan Blanche Wittmann, ooit een van de bekendste zenuwpatiënten ter wereld, en d...

INFORMATIE

AUTEUR
Per Olov Enquist
DIMENSIE
10,6 MB
BESTANDSNAAM
Blanche en Marie.pdf

OMSCHRIJVING

Blanche en Marie is een roman over mogelijke en onmogelijke liefde en speelt zich af in Parijs aan het begin van de twintigste eeuw. Centraal staan Blanche Wittmann, ooit een van de bekendste zenuwpatiënten ter wereld, en de Pools-Franse Marie Curie, die tweemaal de Nobelprijs won maar vanwege een verboden liefde een verschoppeling werd in wetenschappelijke kringen.Blanche Wittmann werd als jonge patiënte opgenomen in de psychiatrische kliniek van het Salpètrière-ziekenhuis in Parijs. Haar arts was J.M. Charcot, wereldwijd bekend als de eerste arts die hypnose toepaste bij de bestrijding van wat toen bekend stond als hysterie bij vrouwen. Onder de bezoekers van zijn publieke séances bevonden zich August Strindberg en de jonge Freud. Nadat Charcot was overleden werd Blanche assistente van Marie Curie. Per Olov Enquist (1934) is de uiterst succesvolle Zweedse schrijver van Het bezoek van de lijfarts, De vijfde winter van de magnetiseur, De reis van de voorganger en Kapitein Nemo's bibliotheek. Zijn werk is in 27 talen vertaald.

Wil je het boek lezen?Blanche en Marie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Per Olov Enquist. Lezen Blanche en Marie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN