Zenobia, slavin op het paleis

Zenobia, slavin op het paleis - Cynthia Mcleod | Fthsonline.com

...latere weduwe Audra, die trouwde met drie gouverneurs en twee dominees ... Zenobia, slavin op het paleis - Cynthia Mcleod. Zoekeenboek.nl ... . Via Zenobia krijgen we inzicht in het leven van de notabelen wier dagen gevuld waren met feesten en partijen, ruzies, onenigheden, gekibbel en beuzelarijen, terwijl slaven moesten zwoegen om dit mogelijk te maken. Bestel Zenobia, slavin op het paleis van Cynthia Mc Leod. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Cynthia McLeod Zenobia. Slavin op het paleis. ... Via Zenobia krijgen we inzicht in het leve ... Cynthia Mc Leod - Zenobia | Boekiewoogie | Visuele recensies ... . Slavin op het paleis. ... Via Zenobia krijgen we inzicht in het leven van de notabelen wier dagen gevuld waren met feesten en partijen, ruzies, onenigheden, gekibbel en beuzelarijen, terwijl slaven moesten zwoegen om dit mogelijk te maken. In de eerste helft van de achttiende eeuw heerste er grote bestuurlijke wanorde in de kolonie Suriname met als hoogtepunt de tijd van gouverneur Mauricius, die letterlijk werd weggepest door een groep rijke planters, die hij de 'Cabale' noemde en die volgens hem werden aangevoerd door de weduwe Audra. Dat is wat wij vroeger op school leerden bij de geschiedenislessen. Uiteraard wisten slaven ... Zenobia, slavin van het paleis. In de eerste helft van de achttiende eeuw heerste er grote bestuurlijke wanorde in de kolonie Suriname met als hoogtepunt de tijd van gouverneur Mauricius, die letterlijk werd weggepest door een groep rijke planters, die hij de 'Cabale' noemde en die volgens hem werden aangevoerd door de weduwe Audra. Dat is wat wij vroeger op school leerden bij de ... Het leven van Zenobia, die slavin is in het 18e-eeuwse Suriname. Zenobia. Slavin op het paleis. Auteur(s) Cynthia Mc Leod, Cynthia McLeod. NUR code(s) 301 Literaire roman, novelle Uitgever(s) Singel Uitgeverijen. Taal Nederlands Vers. datum 27/10/2015 NSTC 100033467. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Mc Leod, Cynthia - Zenobia, slavin op het paleis Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan....

INFORMATIE

AUTEUR
Cynthia Mcleod
DIMENSIE
9,24 MB
BESTANDSNAAM
Zenobia, slavin op het paleis.pdf

OMSCHRIJVING

In de eerste helft van de achttiende eeuw heerste er grote bestuurlijke wanorde in de kolonie Suriname met als hoogtepunt de tijd van gouverneur Mauricius, die letterlijk werd weggepest door een groep rijke planters, die hij de 'Cabale' noemde en die volgens hem werden aangevoerd door de weduwe Audra. Dat is wat wij vroeger op school leerden bij de geschiedenislessen. Uiteraard wisten slaven hiervan niets en het interesseerde ze ook niet, want zij hadden het veel te druk met overleven en/of zich verzetten tegen uitbuiting, mishandeling en overheersing van de blanke meesters. Toch was er een slavin die ongewild getuige was van deze wunyu wunyu (lawaai, ophef). Dat was Zenobia, die als meisje van Berg en Dal naar Paramaribo werd meegenomen door misi Graman, de latere weduwe Audra, die trouwde met drie gouverneurs en twee dominees. Via Zenobia krijgen we inzicht in het leven van de notabelen wier dagen gevuld waren met feesten en partijen, ruzies, onenigheden, gekibbel en beuzelarijen, terwijl slaven moesten zwoegen om dit mogelijk te maken. 'Als ik het bedacht had, zou men vast zeggen dat ik een morbide fantasie heb, maar ik vond dit allemaal tijdens mijn jarenlange onderzoek,' vertelt auteur Cynthia Mc Leod.Cynthia Mc Leod (Paramaribo, 1936) publiceert met dit boek haar zesde in Nederland verschenen historische roman. Haar historische romans hebben merendeels het thema slavernij. De beroemdste daarvan is Hoe duur was de suiker? dat verfilmd is door Jean van de Velde en als tv-serie door de VARA werd uitgezonden. Van het boek werden meer dan 150.000 boeken verkocht. De andere historische romans van Cynthia Mc Leod bij uitgeverij Conserve zijn Ma Rochelle Passée, Welkom El Dorado, Tweemaal Mariënburg, De vrije negerin Elisabeth en Die Revolutie niet begrepen...!

Wil je het boek lezen?Zenobia, slavin op het paleis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cynthia Mcleod. Lezen Zenobia, slavin op het paleis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN