De ogen van Fadil

De ogen van Fadil - Mohammed Benzakour | Fthsonline.com

... is een fabelachtige verhalenbundel met pratende ezels, lachende geesten, vliegende honden en biddende bijen ... De ogen van Fadil, Mohammed Benzakour - Hardback ... ... . In De ogen van Fadil, de eerste verhalenbundel van veelgeprezen en geliefd verhalenverteller Mohammed Benzakour, wordt gekletst en geroddeld, gestreden en liefgehad. De ogen van Fadil. In De ogen van Fadil, de eerste verhalenbundel van veelgeprezen en geliefd verhalenverteller Mohammed Benzakour, wordt gekletst en geroddeld, gestreden en liefgehad. Een duivels knappe jongen tovert met z'n ogen. Twee witte nonnen koesteren een schokkend geheim. Een manke ... De ogen van Fadil - Mohammed Benzakour | 9789026350207 ... ... . Een duivels knappe jongen tovert met z'n ogen. Twee witte nonnen koesteren een schokkend geheim. Een manke jongeman ontraadselt het meloenmysterie. Een culinair wonderkind neemt als paleiskok de koning te grazen. Marcia van der Zwan - Benzakour, Mohammed - Sprookjesachtige wandeling over de grens [Recensie] De ogen van Fadil is een prachtig vormgegeven boek waarin acht sprookjesachtige verhalen van Mohammed Benzakour worden gebundeld. Een knappe jongen tovert met zijn ogen, twee witte nonnen koesteren een schokkend geheim, een culinair wonderkind zint op wraak en een hond leert vliegen. In De ogen van Fadil krijgt de lezer te maken met korte verhalen die zich vrijwel allemaal in Marokko af lijken te spelen, hoewel de locatie en tijd vaak ook in het midden worden gelaten. Het tijdloze karakter, de geheimzinnigheid van de thematiek en de beschrijvende pen van de auteur vormen samen een stilistische air die al gauw onmiskenbaar doet denken aan de oosterse sprookjes. De ogen van Fadil × Tip een vriend. Typ de naam van één of meer vriend(en). De ogen van Fadil. Aan: Typ de naam van één of meer vriend(en). Onderwerp: Bericht: Sluit venster. Boek. Auteur: Benzakour, Mohammed (1972-) Inhoud: Acht korte humoristisch geschreven sprookjesachtige verhalen ......

INFORMATIE

AUTEUR
Mohammed Benzakour
DIMENSIE
11,83 MB
BESTANDSNAAM
De ogen van Fadil.pdf

OMSCHRIJVING

De ogen van Fadil van veelgeprezen verhalenverteller Mohammed Benzakour is een fabelachtige verhalenbundel met pratende ezels, lachende geesten, vliegende honden en biddende bijen.In De ogen van Fadil, de eerste verhalenbundel van veelgeprezen en geliefd verhalenverteller Mohammed Benzakour, wordt gekletst en geroddeld, gestreden en liefgehad. Een unieke verhalenbundel, geschreven met zwierige, sensuele hand.Een duivels knappe jongen tovert met zijn ogen. Twee witte nonnen koesteren een schokkend geheim. Een manke jongeman ontraadselt het meloenmysterie. Een culinair wonderkind neemt als paleiskok de koning te grazen. Een jong kind krijgt liefdeslessen van een oude vrijster, Zoubida, de dochter van Humphrey Bogart. Achter een sluier van godsvrucht en deugd spelen zich heimelijke taferelen af van overspel, waanzin, genialiteit, zwendel, incest en sodomie. Daarin figureren pratende ezels, dansende geesten, vliegende honden en biddende bijen.In deze eerste verhalenbundel van Mohammed Benzakour lijken alle personages een onvermoed geheim te hebben dat zich plotseling openbaart: een kunst die alleen zij verstaan, een kracht die hen naar grote hoogten stuwt of een geheim dat onherroepelijk hun ondergang wordt.'Wonderlijk én schunnig. [...] Tijdloze, sprookjeachtige vertellingen.' - Het Parool'Benzakour vertelt met zoveel plezier dat je aanvankelijk probleemloos aanvaardt dat hij varianten op de verhalen van weleer lijkt op te dissen. Hij schrijft met humor en in tegenstelling tot veel hedendaagse schrijvers beperkt hij zich niet tot korte zinnetjes en de zeshonderd meest voorkomende woorden. De ondeugende, grappige, soms schunnige scènes vragen om het juiste woord, niet het meest voor de hand liggende.' – De Standaard"De verteller richt zich een aantal keer tot de lezer en zegt op een van die momenten dat de plaats en tijd er niet toe doen. Dit zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. […] De mix tussen statig, poëtisch, ouderwets taalgebruik en dan weer plat en humoristisch werkt goed.' – de Boekenkrant (vier sterren)

Wil je het boek lezen?De ogen van Fadil in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mohammed Benzakour. Lezen De ogen van Fadil Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN