De wereld volgens Darp

De wereld volgens Darp - Frank Westerman | Fthsonline.com

...: de Berlijnse Muur viel. De na-oorlogse opdeling van de wereld in het kapitalistische Vrije Westen en het communistische Oostblok verbrokkelde ... De wereld volgens Darp - Asgard Reizen ... . De Vrijheid had gewonnen. De wereld volgens Garp is een zeldzaam komische, originele maar ook schokkende roman die John Irving in één klap beroemd maakte. Sinds de verschijning in 1978 hebben miljoenen lezers genoten van de excentrieke, non-conformistische Jenny, haar zoon T.S. Garp en de fanatici, onschuldige kinderen, transseksuelen, hoeren, worstelaars en de vele andere figuren die de wereld van Garp bevolken. D ... Frank Westerman: De wereld volgens Darp ... .S. Garp en de fanatici, onschuldige kinderen, transseksuelen, hoeren, worstelaars en de vele andere figuren die de wereld van Garp bevolken. De wereld volgens Darp begint en eindigt dicht bij huis: in het Drentse dorp Darp, waar Westerman in 1981 en 1982 als scholier meeliep in de jaarlijkse mars tegen de opslag van Amerikaanse kernkoppen in het bos. Nu, als schrijver-chroniqueur, ... Lees „De wereld volgens Darp De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur" door Frank Westerman verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Als ooggetuige van de geschiedenis maakt Frank Westerman in december 1989 de val van de Ceauşescu's mee. In filmische r... In 'De wereld volgens Darp' levert Frank Westerman een visitekaartje af van dertig jaar gestileerde journalistiek - of moet ik zeggen literaire non-fictie? - waarin persoonlijke elementen harmonieus vermengd worden met grote maatschappelijke gebeurtenissen. Zijn boeiende zoektochten brachten hem naar plaatsen verspreid over heel de wereld, maar dan vaak op plekken en in gesprekken met ... De wereld volgens Darp begint en eindigt dicht bij huis: in het Drentse dorp Darp, waar Westerman in 1981 en 1982 als scholier meeliep in de jaarlijkse mars tegen de opslag van Amerikaanse kernkoppen in het bos. De wereld volgens Garp (Engels: The World According to Garp) uit 1978 is de vierde roman van de Amerikaanse schrijver John Irving.Met dit boek werd Irving op slag wereldberoemd. De Nederlandse vertaling werd geleverd door C.A.G. van den Broek.Het verhaal werd in 1982 verfilmd met Robin Williams in de hoofdrol. De thematiek van de roman draait voornamelijk om Garps obsessie en uiteindelijk ... De wereld volgens Darp De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur. Frank Westerman. Productomschrijving. December 1989. Als ooggetuige van de geschiedenis maakt Frank Westerman in Roemeni...

INFORMATIE

AUTEUR
Frank Westerman
DIMENSIE
9,9 MB
BESTANDSNAAM
De wereld volgens Darp.pdf

OMSCHRIJVING

December 1989. Als ooggetuige van de geschiedenis maakt Frank Westerman in Roemenië de val van de Ceauşescu's mee. Na een hardhandig verhoor wordt hij het land uit gezet. Nu, terug in Boekarest, leest hij in zijn Securitate-dossier hoe hij voorafgaand aan zijn arrestatie dagenlang werd geschaduwd onder de codenaam OPREA.Met spanning en oog voor de menselijke maat maakt De wereld volgens Darp niet alleen de ondergang van de kameraden invoelbaar, maar ook het nieuwe geweld sinds de neergang van het IJzeren Gordijn. In Bolivia bezoekt Frank Westerman het CIA-graf van Che Guevara, in Cuba ontbijt hij met een voortvluchtige RAF-terroriste en in Rusland ontmoet hij de eerste ruimtewandelaar, kosmonaut Leonov.Zijn reis begint en eindigt dicht bij huis: in het Drentse dorp Darp, waar hij als scholier meeliep in de jaarlijkse mars tegen de kernwapenopslag in het bos. Nu, als schrijver-chroniqueur, toont hij Darp als een spiegel waarin het einde en de mogelijke terugkeer van de Koude Oorlog weerkaatsen.

Wil je het boek lezen?De wereld volgens Darp in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank Westerman. Lezen De wereld volgens Darp Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN