Schorshuiden

Schorshuiden - Annie Proulx | Fthsonline.com

...ikaanse schrijfster met een monumentale roman: een eeuwen omvattend epos over een familie van gretige natuurverwoesters ... Schorshuiden - Chicklit.nl ... . Boeken en Schrijvers Nieuws Recensies Boekennieuws Schorshuiden van Annie Proulx. Paperback. Vertaalde literatuur. Altijd tot 12% naar het goede doel dat jij als klant zelf kiest. Schorshuiden. René en Charles, twee berooide jonge Fransen, emigreren in de zeventiende eeuw naar Nieuw-Frankrijk, op zoek naar een betere toekomst. Ze beginnen hun leven in Noord-Amerika, beiden als lijfeigenen en kappen de machtige bossen. Al snel lopen hun levens ... Boeken en Schrijvers Nieuws Recensies Boekennieuws ... . Ze beginnen hun leven in Noord-Amerika, beiden als lijfeigenen en kappen de machtige bossen. Al snel lopen hun levens uiteen. Edna Annie Proulx (uitspraak "proe") (Norwich, Connecticut, 22 augustus 1935) is een Amerikaans journaliste en schrijfster.. Proulx begon na haar studie haar carrière als journaliste en ging pas op latere leeftijd romans en korte verhalen schrijven.. Haar tweede roman, The Shipping News, won de Pulitzerprijs in de categorie fictie en de National Book Award voor fictie in 1994. Schorshuiden van Annie Proulx is zo'n verhaal. De lezer moet er even goed voor gaan zitten: met 791 pagina's en een enorme lijst met personages (tip: leg een stamboom aan) is het niet een verhaal dat je op een namiddag even leest, maar je wordt beslist beloond. Schorshuiden is een indrukwekkende vertelling die nog lang blijft hangen. Het boek kent prachtige hoofdstukken, Proulx' taal is op zijn mooist wanneer de natuur wordt beschreven en de gevolgen van de achteloze verwoesting daarvan. Boeken van Annie Proulx lezen? Boeken van Annie Proulx koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis Annie Proulx - Schorshuiden Paul Beatty. Van de eerste Amerikaanse auteur die vorig jaar de Britse Man Booker Prize won, Paul Beatty (1962) uit Los Angeles, verschijnt de roman The Sellout in de Nederlandse vertaling van Gerda Baardman en Bart Gravendaal: De verrader.De Afro-Amerikaanse verteller wordt opgeroepen naar een hoorzitting van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten van Amerika ... Schorshuiden beschijft op onderhoudende wijze het leven van een aantal generaties kolonisten in...

INFORMATIE

AUTEUR
Annie Proulx
DIMENSIE
10,90 MB
BESTANDSNAAM
Schorshuiden.pdf

OMSCHRIJVING

René en Charles, twee berooide jonge Fransen, emigreren in de zeventiende eeuw naar Nieuw-Frankrijk, op zoek naar een betere toekomst. Ze beginnen hun nieuwe leven in Noord-Amerika, beiden als lijfeigenen, en kappen daar de machtige bossen. Al snel lopen hun levens uiteen. De zachtaardige René trouwt een indiaanse vrouw en gaat een arm maar gelukkig bestaan tegemoet. De nietsontziende Charles daarentegen doet alles om een fortuin te vergaren. Hij trouwt een Nederlandse en weet een groot hout- en pelsimperium op te bouwen. Terwijl hun kinderen, hun kindskinderen, en de kinderen van hun bondgenoten en vijanden hun levens leiden, worden de Noord-Amerikaanse wouden steeds verder uitgedund.

Wil je het boek lezen?Schorshuiden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annie Proulx. Lezen Schorshuiden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN