Het winterkoninkje

Het winterkoninkje - Stephen Moss | Fthsonline.com

...bad (op afspraak) met comfortabele ligbedden en deckchairs en een romantisch tuinhuis om in alle rust en privacy te verpozen ... Romantische Bed and Breakfast Het Winterkoninkje Noord ... ... . Het Winterkoninkje is vijf uur per dag open, vijf dagen per week, 52 weken per jaar, dus ook in de vakanties. De openingstijden zijn van 8.30 - 13.30 uur. Je komt in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of voor de Gemeentetoeslag. Het winterkoninkje op Heidepol In de vorige nieuwsbrief las je hoe het mannelijke winterkoninkje een aantal nestjes bouwde voor zijn vrouwtje. We verwachtten niet dat zij het nestje bij ons informatiecentrum zou uitkiezen om te gaan broeden. Het winterkoninkje is ... Winterkoning | Natuurpunt ... . We verwachtten niet dat zij het nestje bij ons informatiecentrum zou uitkiezen om te gaan broeden. Het winterkoninkje is één van de kleinste vogels in de tuin. Het is een klein bolletje met een staart die pal omhoog staat. Het winterkoninkje is klein maar dapper. Kom je te dicht bij zijn nest of kuikens, dan zal hij die fel verdedigen door luid te alarmeren. Het Winterkoninkje beschikt over 2 tweepersoons gastenkamers en een eventueel gedeelde badkamer. Als u met z'n tweetjes boekt beschikt u over uw eigen badkamer, u bent dan de enige gasten, altijd 100% privacy! Neemt u uw gezin of vrienden mee, dan wordt de badkamer gedeeld. Corona virus proof In 2003 is het idee ontstaan wat nu 'Het Winterkoninkje' heet. Ik was in verwachting van een eeneiige tweeling. Twee kleine meisjes die ik Tjoek en Joek zou gaan noemen, groeiden in mijn buik. Helaas bleek dat een van de meisjes niet meer in leven was. Chalet Het Winterkoninkje staat op camping Loodsmansduin in de buurt van Den Hoorn op Texel. Het chalet is gelegen in het zuidelijke gedeelte van Texel in de buurt van natuurgebied de Geul en het strand. Het winterkoninkje op Heidepol. In deze periode van het jaar is het winterkoninkje druk doende met het bouwen van een nestje. Of beter gezegd, het mannetje is druk bezig met het bouwen van meerdere nestjes! Zodra hij klaar is, toont hij al zijn creaties aan het vrouwtje, waarna zij de allermooiste uitkiest voor hun gezinsuitbreiding. Ook op ... Stephen Moss Het winterkoninkje recensie en informatie van dit vogelboek. Op 11 oktober 2019 verscheen het nieuwe boek over vogels van Stephen Moss. Stephen Moss Het winterkoninkje Recensie en Informatie. De engelse natuurschrijver Stephen Moss heeft al eerder furore gemaakt met zijn prachtige boek over de Engelse nationale vogel, het roodborstje. Het winterkoninkje speelt de koning - zeg maar tiran - over het lichaam, het huis van de mens. Hij commandeert vanuit de heg, daar zit zijn veilige haven, zijn krachtcentrum. In deze meidoorn-, sleedoorn- of rozenheg is elk doorntje een gedachte die hem betovert, en vasthoudt in een materialistisch wereldbeeld....

INFORMATIE

AUTEUR
Stephen Moss
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Het winterkoninkje.pdf

OMSCHRIJVING

Het winterkoninkje is de opvolger van Stephen Moss' alom bejubelde vogelklassieker Het roodborstje (getipt door De Wereld Draait Door).Het winterkoninkje is de opvolger van Stephen Moss' alom bejubelde vogelklassieker Het roodborstje. Een heerlijk lees-, kijk- en bladerboek vol schilderijen, tekeningen en gedichten.We volgen in Het winterkoninkje een jaar in het leven van dit kwieke vogeltje met zijn opvallende wipstaart en kenmerkende heldere en expressieve zang.Wil je een winterkoninkje in het wild spotten, dan is goed opletten een must: vanwege zijn geringe omvang, frêle bouw en wat nerveuze voorkomen lijkt het winterkoninkje soms meer op een schuw muisje dan op een vogeltje. In Engeland – Stephen Moss' natuurlijke habitat – staat het winterkoninkje bekend als de gewoonste vogel van het land. Men vermoedt dat er maar liefst acht miljoen broedkoppels voorkomen.Het winterkoninkje van Stephen Moss is met zijn prachtige vormgeving, rijkheid aan beelden en meeslepende schrijfstijl allerminst een alledaags boek. Voor wie van Het roodborstje genoten heeft is het nieuwe boek van Moss een heerlijk vogelboek om zich aan te laven. Over Het roodborstje:"Een klein meesterwerk.' – Matthijs van Nieuwkerk"Heel lichtvoetig geschreven én wetenschappelijk. Ik vond het geweldig.' – Hans Dorrestijn"Prachtig vormgegeven en geïllustreerd. Niet alleen een literair cadeautje voor de vogelaar, maar zeker ook voor anglofielen zonder dure verrekijker.' – VPRO Gids"Alsof je naar een Britse natuurfilm kijkt.' – TrouwDe vertaling van Het winterkoninkje is van de hand van meestervertaler en dichter Robbert-Jan Henkes, befaamd om onder meer zijn Beatles-, Dylan-, Shakespeare- en Joyce-vertalingen.

Wil je het boek lezen?Het winterkoninkje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stephen Moss. Lezen Het winterkoninkje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN