Een andere kijk op hoogbegaafdheid

Een andere kijk op hoogbegaafdheid - Mariken Althuizen | Fthsonline.com

... echte ik niet past binnen de sociale normen ... Een andere kijk op hoogbegaafdheid - Mariken Althuizen ... ... . Dat hebben de auteurs allen zelf ervaren en vanuit deze ervaringen beschrijven zij - en bepleiten zij - een andere kijk op hoogbegaafdheid. Vanuit vertrouwen, contact en ruimte en met een optimistische kijk gaan ze het probleem van het onderpresteren te lijf. Misschien is nu de tijd aangebroken om succes anders te gaan bekijken. Op basis van wetenschappelijke inzichten, eigen en andermans ervaringen tonen de auteurs wat er nodig is om kinderen, jongeren en volwassenen in hun kracht en in hun waarde te laten. Maar bij hoogbegaafdheid hoort ook overspo ... Een andere kijk op hoogbegaafdheid - Choochem ... . Maar bij hoogbegaafdheid hoort ook overspoeld raken door prikkels. En je noodgedwongen aanpassen omdat het lijkt alsof je echte ik niet past binnen de sociale normen. Dat hebben de auteurs allen zelf ervaren en vanuit deze ervaringen beschrijven zij - en bepleiten zij - een andere kijk op hoogbegaafdheid. Een andere kijk op hoogbegaafdheid Een andere kijk op hoogbegaafdheid. Afhankelijk van het getalletje dat eruit rolt, heb je wel of niet het label te pakken. Te vaak komt bij hoogbegaafde kinderen uit deze test helemaal niet de conclusie dat het kind in kwestie hoogbegaafd is. Een andere kijk 1. Een andere kijk op hoogbegaafdheid. Dit boek, geschreven samen met Nathalie van Kordelaar en Esther de Boer, is in november 2014 uitgebracht. ISBN: 9789088505591 Wat is hoogbegaafdheid? Er bestaat geen eenduidige definitie van hoogbegaafdheid. Een andere kijk op hoogbegaafdheid Mariken Althuizen, Esther de Boer, Nathalie van Kordelaar. Er bestaan veel vooroordelen over hoogbegaafden, zoals: hoogbegaafden zijn toch van die nerds die alles beter weten? of, hoogbegaafden hoeven niet te leren, alles komt hen aanwaaien, lekker makkelijk! etc. Maar hoogbegaafd zijn, wat houdt dat eigenlijk in? Een andere kijk op hoogbegaafdheid - Mariken Althuizen, Esther de Boer, Nathalie van Kordelaar. Bekijk/bestel hier het boek Een andere kijk op hoogbegaafdheid - Mariken Althuizen, Esther de Boer, Nathalie van Kordelaar. Wat is hoogbegaafdheid? Er is geen eenduidige definitie van hoogbegaafdheid, en 'dé hoogbegaafde' bestaat niet. Maar bij hoogbegaafdheid hoort ook overspoeld raken door prikkels. En je noodgedwongen aanpassen omdat het lijkt alsof je echte ik niet past binnen de sociale normen. Dat hebben de auteurs allen zelf ervaren en vanuit deze ervaringen beschrijven zij - en bepleiten zij - een andere kijk op hoogbegaafdheid. Een andere kijk op hoogbegaafdheid. Nathalie van Kordelaar; Esther de Boer; Mariken Althuizen. Prijs: € 21,00: Levertijd: vandaag voor 23:00...

INFORMATIE

AUTEUR
Mariken Althuizen
DIMENSIE
9,61 MB
BESTANDSNAAM
Een andere kijk op hoogbegaafdheid.pdf

OMSCHRIJVING

Een andere kijk op hoogbegaafdheid 1e druk is een boek van Mariken Althuizen uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088505591 Wat is hoogbegaafdheid? Er is geen eenduidige definitie van hoogbegaafdheid, en 'dé hoogbegaafde' bestaat niet. Bij hoogbegaafdheid denken we in eerste instantie aan moeilijke concepten kunnen begrijpen en aan snel kunnen denken. Maar bij hoogbegaafdheid hoort ook overspoeld raken door prikkels. En je noodgedwongen aanpassen omdat het lijkt alsof je echte ik niet past binnen de sociale normen. Dat hebben de auteurs allen zelf ervaren en vanuit deze ervaringen beschrijven zij - en bepleiten zij - een andere kijk op hoogbegaafdheid. Vanuit dit kader worden een aantal belangwekkende thema's besproken: intelligentie, gedrag, prikkelverwerking, onderwijs, een andere kijk op onderzoek en tests. Ook komt de stand van zaken vanuit de wetenschap aan bod en noteren zij een staalkaart aan ervaringen van jongere en oudere hoogbegaafden. Aan het slot van elk hoofdstuk geven de auteurs uitgebreide tips en adviezen aan ouders, leerkrachten en kinderen om beter om te leren gaan met hoogbegaafdheid. Het gaat bij hoogbegaafdheid niet om prestaties. Het gaat er zelfs niet om dat je het beste uit hoogbegaafden haalt. De auteurs willen duidelijk maken dat hoogbegaafdheid gaat om je 'zijn' dat zich ontwikkelt in de loop van je leven. En met de opgedane inzichten uit dit boek kun je je 'zijn' sturen in de richting die jij wilt.

Wil je het boek lezen?Een andere kijk op hoogbegaafdheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mariken Althuizen. Lezen Een andere kijk op hoogbegaafdheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN