De canon van Nederland - de vijftig vensters voor kinderen

De canon van Nederland - de vijftig vensters voor kinderen - F. van Oostrom | Fthsonline.com

...deren, Van Pluk tot Willem van Oranje Canonliedjes zijn leuke, aanstekelijke en leerzame liedjes over de geschiedenis van Nederland ... Amazon.it: De canon van Nederland: de vijftig vensters ... ... . Ze zijn geschreven door Majel Lustenhouwer (bekend van Kinderen voor Kinderen) bij de vijftig vensters van de geschiedeniscanon van Nederland. Buy De Canon Van Nederland - De Vijftig Vensters Voor Kinderen: Van Pluk Tot Willem Van Oranje: de vijftig vensters vooe kinderen, Van Pluk tot Willem van Oranje 01 by F. P. van Oostrom, Huibrecht Gert Slings (ISBN: 9789089640970) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on el ... bol.com | De canon van Nederland voor kinderen (ebook), F ... ... . P. van Oostrom, Huibrecht Gert Slings (ISBN: 9789089640970) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. De vijftig vensters voor kinderen. Hierin worden alle vijftig vensters van de Canon van Nederland uitgelegd. Deze speciale uitgave is speciaal bedoeld voor kinderen en vertelt over de mensen en gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis die elke Nederlander zou moeten kennen. Bij elk venster staat een kort verhaal over de betekenis ervan. De herijkte canon van Nederland geeft meer ruimte aan vrouwen, diversiteit, internationaal perspectief en regionale spreiding. De Nederlandse geschiedenis wordt nog altijd verteld aan de hand van vijftig vensters, maar daarvan zijn er tien compleet nieuw. Bovendien zijn alle teksten herschreven. De losse verhalen in dit boek beschrijven de vensters van de geschiedenis-Canon van ons land. Vóór elk verhaal wordt een tijdsbeeld geschetst, waardoor het als het ware "handen en voeten" krijgt. De verhalen zijn goed geschreven, zodat (voor)lezers een duidelijk beeld krijgen. I n opdracht van de regering werd in 2006 de Canon van Nederland samengesteld. Dit speciaal voor het geschiedenisonderwijs. Een speciale hiervoor ingestelde commissie bepaalde welke vijftig zaken Nederlanders "in elk geval zouden moeten weten van de geschiedenis en cultuur van Nederland". De serie sluit aan op de geschiedeniscanon van Nederland. Prentenboeken, posters en leesboeken Terugblikken begint met een reeks prentenboeken voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn tien prentenboeken: voor elk van de tien tijdvakken van de geschiedeniscanon één. Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er spannende leesboeken. Bij ieder venster van de ......

INFORMATIE

AUTEUR
F. van Oostrom
DIMENSIE
11,4 MB
BESTANDSNAAM
De canon van Nederland - de vijftig vensters voor kinderen.pdf

OMSCHRIJVING

Met dit boek kan ieder kind thuis en in de klas met de canon op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Nederland.'De canon van Nederland voor kinderen, ouders en leraren' gaat over mensen en gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis die elke Nederlander zou moeten kennen. Deze uitgave van de canon is bedoeld voor leerlingen en docenten in het primair onderwijs, PABO-studenten en voor gezinnen met jonge kinderen. Bij elk venster staat een kort verhaal over de betekenis ervan. Daarnaast zijn er verwijzingen met extra informatie zoals Er op uit, Jeugdboeken en Websites. Met dit boek kan ieder kind thuis en in de klas met de canon op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Nederland.

Wil je het boek lezen?De canon van Nederland - de vijftig vensters voor kinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. van Oostrom. Lezen De canon van Nederland - de vijftig vensters voor kinderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN