Introvert

Introvert - Marti Olsen Laney | Fthsonline.com

... • Introvert zijn is iets anders dan verlegen zijn ... Over introvert of extravert zijn en de verschillen ... ... . Verlegenheid is de angst voor een sociaal oordeel, introversie is een manier waar op je reageert op stimuli, waaronder sociale stimuli. Sociaal zijn kost veel energie, doordat het samengaat met veel prikkels. Introvert zijn heeft meer te maken met hoe je reageert op stimulansen, waar je je energie uithaalt en hoe je die energie weer oplaadt. Extraverte personen snakken naar impulsen. IV voelen zich op hun best in een stillere, impuls ... 10 misverstanden over wat het betekent om introvert te zijn ... . IV voelen zich op hun best in een stillere, impulsarme omgeving. Geen een van de twee is beter of slechter, ze zijn gewoon anders. Van introvert naar extravert. Laten we beginnen bij Carl Jung. Hij kwam als eerste met het onderscheid tussen introvert en extravert. Het aardige is dat hij ook al direct aangaf dat er een tussencategorie was: de ambivert. Iedereen bevind zich dus ergens op de schaal tussen introvert en extravert en niemand behoort puur tot een enkele categorie. Als introvert zijn we in de minderheid en de norm lijkt extravert gedrag te zijn. Hierdoor kun je als introvert het idee krijgen dat je raar bent. Het kan dan een opluchting zijn als je ontdekt dat er nog veel meer mensen zijn zoals jij :-). Ik hoop je nog vaak op mijn site te mogen begroeten! Hartelijke groet, Marloes. Reageren . Een introvert persoon is - in een hele kleine notendop - iemand die energie krijgt van alleen zijn. Doordat onze samenleving grotendeels is ingericht op extraverte mensen is het extra belangrijk om bewust om te gaan met de grenzen en wensen van introverten. Een...

INFORMATIE

AUTEUR
Marti Olsen Laney
DIMENSIE
9,55 MB
BESTANDSNAAM
Introvert.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe ga je om met introvert te zijn? Dit boek helpt je bij je ontwikkeling, je angsten en je relatiesMarti Olsen Laney schreef met Introvert een boek boordevol tips waarmee introverte persoonlijkheden hun voordeel kunnen doen: beroepskeuze, communicatie en relaties, omgaan met gedachten, angsten en frustraties en spirituele ontwikkeling passeren de revue. Ook voor ouders, partners, leidinggevenden en hulpverleners is hier veel bruikbare informatie te vinden. Laney brengt de kracht van de introverte persoonlijkheid zeer overtuigend voor het voetlicht.

Wil je het boek lezen?Introvert in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marti Olsen Laney. Lezen Introvert Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN