Dagelijks leven met dementie

Dagelijks leven met dementie - Anne-Mei The | Fthsonline.com

...ailadres. Uw naam. Anne-Mei The volgde jarenlang mensen met dementie en hun naasten en sprak met honderden betrokkenen en experts ... Dagelijks leven met dementie - Dé Dementie-winkel.nl ... . In dit boek vertellen zij hoe ze leven met dementie. Hoe zij hun weg hebben moeten zoeken, door diepe dalen zijn gegaan en tot belangrijke inzichten zijn gekomen over zichzelf, hun relaties en zingeving. Dagelijks leven met dementie (Paperback). Dit boek gaat over het dagelijks leven met dementie, ook wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd. Vrijwel... Dagelijks Leven biedt kleinschalige woonzorglocaties voor mensen met dementie door heel Nederland. Wij geven u graag ... Wat is dementie - Dagelijks Leven ... . Vrijwel... Dagelijks Leven biedt kleinschalige woonzorglocaties voor mensen met dementie door heel Nederland. Wij geven u graag meer informatie over dementie. Dagelijks Leven biedt gespecialiseerde zorg in een kleinschalige setting voor mensen met dementie. In elke locatie wonen circa 20 bewoners die 24 uur per dag, 7 dagen per week worden ondersteund door een vast en professioneel zorgteam dat onder leiding staat van een eindverantwoordelijke locatiemanager. Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies die een zorgprofiel VV05 of hoger hebben. We bieden hen 24-uurs...

INFORMATIE

AUTEUR
Anne-Mei The
DIMENSIE
5,46 MB
BESTANDSNAAM
Dagelijks leven met dementie.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek gaat over het dagelijks leven met dementie, ook wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd. Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken. Oplossingen voor het dementievraagstuk worden gezocht in een vroegtijdige diagnose. In het zoeken naar genezing - tot nu toe een loze belofte. In langer thuis wonen en een dementievriendelijke samenleving. In investeringen in de verpleeghuiszorg. En het toelaatbaar maken van euthanasie. Maar zitten we op het goede spoor? Doen we mensen met dementie en hun naasten hiermee niet tekort? Weten we eigenlijk wel wat hun behoeften zijn?Anne-Mei The volgde jarenlang mensen met dementie en hun naasten en sprak met honderden betrokkenen en experts. In dit boek vertellen zij hoe ze leven met dementie. Hoe zij hun weg hebben moeten zoeken, door diepe dalen zijn gegaan en tot belangrijke inzichten zijn gekomen over zichzelf, hun relaties en zingeving. The laat zien hoe het dagelijkse leven met dementie verborgen en onderbelicht blijft. Hoe mensen met dementie en hun naasten een gevoel van leegte ervaren na de diagnose. Hoe zij zich jarenlang thuis moeten redden, alleen of met hun partner. Hoe zij niet meer als mensen, maar als wilsonbekwame patiënten worden gezien. Hoe zij uitgesloten worden van het gewone leven doordat vrienden en kennissen wegblijven. The laat ook de machteloosheid zien van de naasten. Hun jarenlange verdriet, uitputting en stress. Evenals de machteloosheid van zorgverleners die geen echte oplossing kunnen bieden. Anne-Mei The houdt een warm pleidooi voor een sociale benadering van dementie en biedt daarmee handvatten om het omgaan met dementie draaglijker en betekenisvoller te maken.Dit boek is een must voor iedereen die te maken heeft met dementie. Voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor zorgprofessionals. Prof. mr. dr. Anne-Mei The is hoogleraar langdurige zorg en dementie aan de Universiteit van Amsterdam en lector sociale benadering dementie aan Stenden Hogeschool. The ontrafelt verborgen werelden. Ze zet haar onderzoeksresultaten in voor praktische oplossingen en scholing. Zij is auteur van de veelbesproken boeken In de wachtkamer van de dood en Verlossers naast God.

Wil je het boek lezen?Dagelijks leven met dementie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anne-Mei The. Lezen Dagelijks leven met dementie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN