Hart voor vrouwen

Hart voor vrouwen - Angela Maas | Fthsonline.com

... Dit zorgt voor klachten, maar het is voor de cardioloog moeilijk om erachter te komen wat er precies aan de hand is ... Hart voor Vrouwen | Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent ... . > Meer over kleine vaatjes Speciale zorg voor het vrouwenhart HeartLife Klinieken heeft extra aandacht voor het vrouwenhart. Bij vrouwen uiten hartklachten zich vaak anders dan mannen. Soms worden klachten verward met overgangsklachten. Er zijn in de cardiologie naast de verschillen in klachten ook verschillen in de behandeling. Cardiologe dr. Janneke Wittekoek is specialiste op... Hart voor Vrouwen; Hartkramp vrouwen miskend. Per dag overli ... Home - Hart Voor Vrouwen ... . Cardiologe dr. Janneke Wittekoek is specialiste op... Hart voor Vrouwen; Hartkramp vrouwen miskend. Per dag overlijden er meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt omdat de ziekten zich bij vrouwen minder duidelijk aandient dan bij mannen. Wetenschappelijk onderzoek is vooral gericht op mannen. Vrouwen die in de overgang zijn of die suikerziekte (diabetes) hebben, zijn een risicogroep voor hart- en vaatziekten. Vrouwen met diabetes type 2 lopen 40 tot 50% meer risico op hart- en vaatziekten dan mannen met diabetes. Dat komt waarschijnlijk doordat vrouwen met diabetes vaak later, en met een hoger lichaamsgewicht, diabetes type 2 krijgen. Hart voor vrouwen vormt het resultaat van tientallen jaren onderzoek, het is een urgent en belangwekkend boek van een pionier in de zorg voor het vrouwenhart. Per verkocht boek gaat €2,- naar wetenschappelijk onderzoek. Toon meer Toon minder. Lees de eerste pagina's. Reviews. Bij vrouwen zijn hartklachten vaak vager dan bij mannen. In eerste instantie denk je niet aan je hart en je wacht even af voordat je naar de huisarts gaat. Ook de huisarts heeft niet altijd door dat er iets mis is met het hart. Bij hart for her trainen topsporters, oma's, hardlopers, andere gezellige sporters, tieners, vrouwen met jonge kinderen, oudere kinderen, drukke banen en minder drukke banen, vrouwen die al heel fit zijn, vrouwen die dat vroeger waren en weer willen worden. Ieder...

INFORMATIE

AUTEUR
Angela Maas
DIMENSIE
7,69 MB
BESTANDSNAAM
Hart voor vrouwen.pdf

OMSCHRIJVING

Hart- en vaatziekten zijn al vele jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Nog elke dag wordt de vrouwelijke hartpatiënt langs de mannelijke meetlat gelegd, wat tot verwarring, onduidelijke diagnoses en vaak verkeerde behandeling leidt. Vrouwen verschillen tot in elke cel van het lichaam van de man en dat heeft ook gevolgen voor gezondheid en ziekte. Binnen de geneeskunde is de cardiologie het meest aansprekende voorbeeld van een vakgebied waarin man-vrouwverschillen ertoe doen. Zo is de manier waarop hart en bloedvaten verouderen bij vrouwen wezenlijk anders dan bij mannen.Maas vertelt onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen.Hart voor vrouwen vormt het resultaat van tientallen jaren onderzoek, het is een urgent en belangwekkend boek van een pionier in de zorg voor het vrouwenhart.>br>Per verkocht boek gaat €2,- naar wetenschappelijk onderzoek.

Wil je het boek lezen?Hart voor vrouwen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Angela Maas. Lezen Hart voor vrouwen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN