Holzer's permacultuur

Holzer's permacultuur - Sepp Holzer | Fthsonline.com

...el'. The Holzer Permaculture is a branch of permaculture developed independently from the mainstream permaculture in Austria by Sepp Holzer ... Sepp Holzer : Holzers permacultuur | EMwinkel.nl ... . ... Sepp Holzer started reorganising his father's property according to ecological patterns in the early 1960s after he took over the farm. Sepp Holzer brengt hier de waardevolle kennis samen van een leven lang observeren en experimenteren. Wie het leest zal popelen om zelf aan de slag te gaan. Permacultuur werkt niet tegen de natuur in, maar met haar samen. Sepp Holzer's gevecht met het gevestigde landbouwsysteem bezorgde hem in ... Sepp Holzer: Willkommen ... . Permacultuur werkt niet tegen de natuur in, maar met haar samen. Sepp Holzer's gevecht met het gevestigde landbouwsysteem bezorgde hem in Oostenrijk de naam 'boerenrebel'. Sepp Holzer brengt hier de waardevolle kennis samen van een leven lang observeren en experimenteren. Wie het leest zal popelen om zelf aan de slag te gaan. Permacultuur werkt niet tegen de natuur in, maar met haar samen. Sepp Holzer's gevecht met het gevestigde landbouwsysteem bezorgde hem in Oostenrijk de naam 'boerenrebel'. Holzer's Permacultuur Dit boek van Sepp Holzer omschrijft de wereld van de permacultuur. Het is een praktijkgids voor moestuinen, boomgaarden en het boeren Sepp Holzer brengt waardevolle kennis samen van een leven lang observeren en experimenteren. Wie het leest zal popelen om zelf aan de slag te gaan. Permacultuur werkt niet tegen de natuur, maar met haar samen. In Oostenrijk wordt Holzer 'der Agrar-Rebell' genoemd. Holzer's Permacultuur. Sepp Holzer Nederlands. Sepp Holzer Holzer`sche Permakultur jetzt! WÜSTE ODER PARADIES Von der Renaturierung bedrohter Landschaften über Aqua-Kultur und Biotop-Aufbau bis zum Urban Gardening 208 Seiten, zahlreiche Farbabbildungen, Hardcover www.janvanarkel.nl Holzer's permacultuur Sepp Holzer (05-2012) Sepp Holzer is een permacultuur beroemdheid. Hij gaat heel de wereld over voor lezingen en heeft in Oostenrijk een 45 hectare grote permacultuur boerderij (zie ook youtube).In dit boek worden zijn ervaringen beschreven en worden veel principes uitgelegd. Sepp Holzer, een boer uit Oostenrijk nam in 1962 het bedrijf van zijn ouders over en bouwde dat uit tot een succesvol duurzaam boerenbedrijf. Nu wil iedereen weten hoe hij het doet. De meest voorkomende vragen beantwoordt hij in dit boek. 812110 HOLZER'S PERMACULTUUR (door Sepp Holzer) vergroot afbeeldingen : Het bijzondere boek van Sepp Holzer is weer opnieuw uitgegeven door Jan van Arkel en vertaald door Marion de Kort. Een boeiend boek (en standaardwerk) over het proces van leren tuinieren met respect voor de natuur. Sepp Holzer brengt hier de waardevolle kennis samen van een leven lang observeren en experimenteren. Wie het leest zal popelen om zelf aan de sla...

INFORMATIE

AUTEUR
Sepp Holzer
DIMENSIE
3,87 MB
BESTANDSNAAM
Holzer's permacultuur.pdf

OMSCHRIJVING

"Holzer's permacultuur 1e druk is een boek van Sepp Holzer uitgegeven bij Samenwerkende Uitgevers Vof. ISBN 9789062245178 Een praktijkgids voor moestuinen, boomgaarden en het boerenbedrijf.Met een voorwoord van Fransje de Waard.Toen Sepp Holzer begon te boeren kwam hij net van de landbouwschool. Al gauw moest hij concluderen dat hij alles wat hij had geleerd, weer moest vergeten. Hij begon zijn bedrijf in harmonie met de natuur te beheren. In zijn ervaring leidt alleen die benadering tot een gezonde planten- en dierenwereld. Waar zijn buren het hoofd niet boven water hielden, cre erde Holzer een waar paradijs. Nu wil iedereen weten 'hoe hij het doet'. De meest voorkomende vragen beantwoordt hij in dit boek.Veel van zijn tips zijn direct toepasbaar, ook in ons vlakke land, ook in een kleine tuin. Hij behandelt ondermeer:1. Landschapsarchitectuur (ecologisch evenwicht, ontwerpidee n, verhoogde bedden, watertuinen).2. Landbouwmethoden (principes, bodemvruchtbaarheid, probleemplanten, oude plantenrassen, polyculturen, varkens als medewerkers).3. Fruitlandschappen (aanleg en onderhoud, vraat, (oude) fruitsoorten, enten).4. Paddestoelen kweken op hout en stro in de tuin of op het balkon.5. Tuinen (moestuinen, apotheek, bemesting, slakken, wormen, stadstuinen, plantenlijst).Sepp Holzer brengt hier de waardevolle kennis samen van een leven lang observeren en experimenteren. Wie het leest zal popelen om zelf aan de slag te gaan.Permacultuur werkt niet tegen de natuur in, maar met haar samen.Sepp Holzer's gevecht met het gevestigde landbouwsysteem bezorgde hem in Oostenrijk de naam 'boerenrebel'. Hij geeft wereldwijd lezingen en advies. Over hem is de film 'Der Agrar-Rebell' gemaakt. Kijk ook op internet.""Ik putte ook altijd kracht uit de natuur: wanneer ik weer eens in de clinch lag met de autoriteiten, zwierf ik urenlang over mijn land, terwijl ik zaad verzamelde en op andere plekken verspreidde. Ook haalde ik nieuwe energie uit het observeren van mijn dieren en planten."""

Wil je het boek lezen?Holzer's permacultuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sepp Holzer. Lezen Holzer's permacultuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN