Mindfulness

Mindfulness - Tessa Gottschal | Fthsonline.com

...laat toe meer te genieten van kleine dingen, minder stress te ervaren, minder te piekeren en tot bewustere beslissingen te komen ... Getting Started with Mindfulness - Mindful ... . Je kan beter omgaan met uitdagingen. Je leert op een kritische en open manier naar de wereld te kijken. Mindfulness. Mindfulness is een breed begrip. In dit eerste thema worden de basiselementen van de cursus uitgewerkt en toegelicht. De geschiedenis van mindfulness komt aan bod en je maakt kennis met gerelateerde therapieën en technieken. Bewust zijn. Je geniet veel meer als je niet door het leven raast, maar je bewust bent van elk moment. Mindfulness kan dan een ... De 5 beste Mindfulness oefeningen - OptimaleGezondheid.com ... . Bewust zijn. Je geniet veel meer als je niet door het leven raast, maar je bewust bent van elk moment. Mindfulness kan dan een goede manier zijn om meer rust te ervaren en een burn-out te voorkomen. Uit meer dan 1400 onderzoeken bleek mindfulness daarnaast effectief te zijn bij depressies, chronische pijn, concentratiestoornissen, hartritmestoornissen, maagklachten, verslavingen, hoge bloeddruk, angststoornissen en aanhoudende slapeloosheid. Mindfulness meditation involves sitting silently and paying attention to thoughts, sounds, the sensations of breathing or parts of the body, bringing your attention back whenever the mind starts to wander. Yoga and tai-chi can also help with developing awareness of your breathing. Mindfulness, of aandachttraining, is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Mindfulness kan hierdoor een goede en positieve werking hebben bij het overwinnen van een verslaving. Dit betekent overigens niet dat mindfulness een complete oplossing is bij een verslaving. Het is van belang om mindfulness te combineren met andere oplossing om uiteindelijk van de verslaving af te komen. Mindfulness vanaf jongere leeftijd Mindfulness training start Zondagmiddag 28 juni in Zeeburg & online Donderdagavond 2 juli in De Pijp & online. De trainingen vinden plaats in een ruime studio met respect voor de nu geldende coronamaatregelen. Ook is het mogelijk dan online mee te doen, zodat je geen sessie hoeft te missen als je bijv. op vakantie bent....

INFORMATIE

AUTEUR
Tessa Gottschal
DIMENSIE
11,46 MB
BESTANDSNAAM
Mindfulness.pdf

OMSCHRIJVING

Leer de aandacht vast te houden via de zintuigen. Deze cd is een bouwsteen voor veel meditatievormen. Het versterkt de focus, wat een voorwaarde is om tot innerlijke rust te komenMindfulness is niets anders dan 'ontspannen je aandacht erbij houden'. Het vermogen tot ontspannen aandacht ondersteunt de gezondheid. Zo leidt het onder andere tot minder vermoeidheid, makkelijker kunnen leren en langer achtereen actief kunnen zijn. Of dat nu werken is of omgaan met anderen. Mindfulness is makkelijker gezegd dan gedaan. De truc ligt erin waarop je moet letten. Het snelst ontwikkel je mindfulness door je zintuigen te gebruiken. Deze cd leert welk zintuig jouw hoogste concentratie-kracht heeft.De een houdt het beste zijn aandacht gevangen via zijn ogen. Door goed te kijken of door zichzelf voor te stellen hoe iets eruit ziet. Bij een ander helpt zijn gehoor om de concentratie gericht te houden. Dat kan letterlijk luisteren zijn, maar ook 'innerlijk horen'. De derde mogelijkheid is je huid en lichaam als tastzintuig te gebruiken. Je kunt letterlijk naar buiten gaan en de wind door je haren voelen, maar je kunt het je ook voorstellen.Is mindfulness aanleren moeilijk? Nee, alleen dwalen in het begin de gedachten snel af. Start daarom met deze korte oefeningen van maximaal 10 minuten. De cd leert je welk zintuig jou de grootste mindfulness oplevert. De 4e oefening combineert de zintuigen. Bovendien leer je daar de eerste stap om zelf je amygdala te te beïnvloeden. Dat belangrijke centrum in de hersenen dat zoveel invloed heeft op emoties en immuniteit.Na elke oefening merk je hoe sterk je focuskracht gegroeid is.

Wil je het boek lezen?Mindfulness in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tessa Gottschal. Lezen Mindfulness Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN