Zuurdesem

Zuurdesem - Casper André Lugg | Fthsonline.com

...urdesembrood bakken Bereidingswijze: Desem: Meng in een glazen pot 100 g volkoren roggemeel met 100 ml water van 20°C ... bol.com | Zuurdesem, Casper André Lugg | 9789045215846 ... ... . Sluit af met een doekje en elastiek en bewaar op kamertemperatuur. Zuurdesem zorgt ervoor dat er minder fytinezuur in het brood voorkomt. Hierdoor wordt de biobeschikbaarheid van mineralen, zoals calcium, magnesium en ijzer aanzienlijk verhoogd. Stap 1: zuurdesem starter maken Benodigdheden: 40 gr biologisch volkoren roggemeel (van de molen) 100 ml lauw/warm water. Flinke, schone weckpot zonder rubberen sluitring Zuurdesem maken doe je in een pot en je roert met een lepel. Lees d ... Zuurdesembrood bakken: zo doe je dat - Libelle Lekker ... . Flinke, schone weckpot zonder rubberen sluitring Zuurdesem maken doe je in een pot en je roert met een lepel. Lees de beschrijving maar eens goed door. 11 september, 2012 00:18 muntdropje zei Na het boek "brood bakken met zuurdesem" van Göran Söderin en George Strachal, heb ik in de weekenden geprobeerd brood met zuurdesem te maken. Lijkt me heel gaaf om eens zelf een zuurdesem brood te maken. Ik bak wel vaker brood maar aan zuurdesem heb ik me nog niet durven wagen. Het lijkt me zo'n klus. Misschien moet ik het gewoon eens proberen met deze duidelijke uitleg. Alleen nog even op onderzoek uit waar ik roggemeel kan vinden. Antwoord Hoewel zuurdesem nu populair is, gaat de geschiedenis ervan ver terug: helemaal tot het oude Egypte, waar ze het natuurlijk fermentatieproces van brooddeeg ontdekten. Extra gezond? Juist die grote verschillen tussen desembroden maken het lastig om wetenschappelijk hard te maken dat het gezonder is. Zuurdesem is hip, zoveel is zeker. Reden genoeg om een keertje ons licht op te steken bij Lina's Bakkerij aan het Stadsplein in Mortsel. Lina is gespecialiseerd in het bakken van zuurdesembrood.. "Bakken met zuurdesem is een natuurlijke methode om brood te bakken zonder gist, ze bestaat al meer dan 6000 jaar. Ook bij ons: in de jaren '60 had iedereen thuis wel een potje desem staan en ... Het verschil tussen zuurdesem en desem brood. Wat is zuurdesembrood? Zuurdesembrood is brood zonder gist. De gisten en bacteriën in een verzuurd mengsel meel en water - de desem, starter of chef - zorgen voor het rijzen. Dus die starter moet je eerst maken. Een zuurdesem brood maken klinkt ingewikkelder dan het is. Zo...

INFORMATIE

AUTEUR
Casper André Lugg
DIMENSIE
9,38 MB
BESTANDSNAAM
Zuurdesem.pdf

OMSCHRIJVING

'Wat mij betreft het mooiste en duidelijkste boek over zuurdesembrood dat ik tot nu toe ben tegengekomen.' - Eke Mariën'Wat een waanzinnig goed boek. Veel kennis, fijne recepten, mooie foto's. Voor ervaren en onervaren bakkers.' - kookboekennieuws.nlDe jonge Noorse vrienden Lugg en Fjeld maken je in dit prachtige boek bekend met brood zoals het 5000 jaar geleden al gebakken werd. Zuurdesembrood, een geschenk van moeder aarde. Je hebt er niets meer voor nodig dan meel, water en zout. En tijd. Niet omdat het veel tijd kost om zuurdesembrood te bakken, maar omdat tijd cruciaal is bij de ontwikkeling van de bijzondere smaak van het boord.Het boek Zuurdesem leert zowel de beginnende als de gevorderde (zuurdesem)bakker stap-voor-stap de geheimen van heerlijk desembrood.

Wil je het boek lezen?Zuurdesem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Casper André Lugg. Lezen Zuurdesem Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN