De acht bergen

De acht bergen - Paolo Cognetti | Fthsonline.com

...erwogen opbouw en vakkundige versnellingen en vol terugkerende thema's, en waarvan je anderzijds juist de indruk krijgt dat het niets met een constructie te maken heeft, dat het verhaal alleen zo had kunnen verlopen als hier beschreven staat ... Tzum | Interview: Paolo Cognetti over De acht bergen - Tzum ... .' De acht bergen vertelt het verhaal van hoofdpersoon Pietro. De ouders van Pietro kopen een vakantiehuisje in het kleine bergdorpje Grana, en vanaf dat moment brengt Pietro ieder jaar twee zomermaanden in de bergen door. Zijn stugge vader ondergaat in Grana steeds een transformatie. 'De acht bergen' is een prachtig boek over eenzaamheid, familierelaties en vriendschap. Over de ultieme onkenbaarheid en onbereikbaarheid van de eigen ziel en die van de ander. ... 'De acht bergen' is een prachtig boek over eenzaamheid ... ... . Zijn stugge vader ondergaat in Grana steeds een transformatie. 'De acht bergen' is een prachtig boek over eenzaamheid, familierelaties en vriendschap. Over de ultieme onkenbaarheid en onbereikbaarheid van de eigen ziel en die van de ander. Voor zover niet geveld door de griep en versterkt met twee belangstellenden bespraken wij maandag 22 maart De Acht Bergen van Paolo Cognetti. Over het algemeen positief al vond niet iedereen het een geweldig boek. Het boek laat zich gemakkelijk lezen. Cognetti beschrijft wat er gebeurt en hoe het voelt, hij laat het oordeel aan de lezer over. De berg is zijn thuis. De berg met zijn almen, vervallen berghutten, beekjes, bergmeertjes, gletsjers en ijzige toppen. Een poging van de moeder van Pietro om Bruno te laten studeren loopt spaak op de instincten van de vader van Bruno. In De acht bergen zijn de relaties tussen de zonen en hun vaders behoorlijk troebel. De acht bergen . WINNAAR VAN DE PREMIO STREGA 2017 Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. De acht bergen is een moderne psychologische roman met vriendschap in de hoofdrol waarin jongens op soms roekeloze wijze bergen bedwingen, waarin eenzaamheid een eigen betekenis krijgt en ... Ook voor wie niks om natuurbeschrijvingen of bergbeklimmen geeft is De acht bergen van Paolo Cognetti een schitterende en onvergetelijke roman. De in 1978 geboren Italiaanse schrijver kreeg er in 2017 de prestigieuze Premio Strega voor, en het boek zal de komende jaren in meer dan dertig landen in vertaling verschijnen - in Nederland in die van Yond Boeke en Patty Krone. Over De acht bergen van Paolo Cognetti De acht bergen van Paolo Cognetti is een beeldschone roman over mannenvriendschap, de natuur en onze plek in de wereld.. Pietro is een stadsjongen uit...

INFORMATIE

AUTEUR
Paolo Cognetti
DIMENSIE
7,10 MB
BESTANDSNAAM
De acht bergen.pdf

OMSCHRIJVING

DWDD Boek van de Maand september 2017. Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d'Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.Lees hier het interview met Paolo Cognetti.

Wil je het boek lezen?De acht bergen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paolo Cognetti. Lezen De acht bergen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN